Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Два тижні від впровадження роздільного сміття в Арцизі – як ініціативу сприйняли місцеві

0 коментарів 10827 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Два тижні тому Арцизька громада отримала 10 контейнерів для збирання ПЕТ-пляшок в рамках реалізації благодійного проєкту “Успішна участь громади” в рамках “Громада – влада: діалог, довіра, дія”, про що”Бессарабія INFORM” повідомляла раніше. Саме цю ініціативу підтримала більшість мешканців міста серед варіантів, які були запропоновані. Як сприйняли мешканці міста встановлення контейнерів, та чи мають вони популярність в арцизян, ми запитали в директора відповідального підприємства “Благоустрій” – Анатолія Серек-Басана.


Пройшло вже два тижні, як контейнери для збору пластику стоять в десяти локаціях міста. Проїжджаючи містом можна помітити, що вони не пустіють, а містяни досить відповідально підійшли до першого кроку до впровадження роздільного збору сміття.

Ми вирішили дізнатися в мешканців, як вони ставляться до такого нововведення. Так ми познайомилися з пані Людмилою, яка як раз викидала пластик у спеціальний контейнер. Жінка розповіла про те, що ще на початку повномасштабного вторгнення поїхала до Німеччини, де й проживала більш як два роки та лише нещодавно повернулась до України. Жінка згадує, що спочатку важко було звикнути, що сміття треба не в одному пакеті викидати, а ділити. Сині контейнери там призначені для паперу, зелені для скла, коричневі для органіки та чорні для залишкового сміття. Є й окремі пункти утилізації батарейок, лампочок та ліків. Але повернувшись додому і побачивши вперше контейнери, зраділа, що рідне місто потроху набуває корисну звичку.

Також за коментарем ми звернулися до директора відповідального комунального підприємства “Благоустрій” Анатолія Серек-Басана і запитали, як мешканці сприйняли таке нововведення, та чи готовий Арциз до впровадження роздільного збору сміття.

Два тижні від впровадження роздільного сміття в Арцизі - як ініціативу сприйняли місцеві

“Якщо чесно, я сам не очікував, що люди настільки відповідально поставляться до цього нововведення та як показала практика – наповнюються контейнери неочікувано швидко, особливо район Військового Містечка та Мікрорайону. З упевненістю можна сказати, що до впровадження роздільного збору сміття, в перспективі,  Арциз готовий” – відповів пан Анатолій.

Наразі, за словами очільника “Благоустрою”, поки що пляшки збирають в бігбеги та зберігають, але вже ведуться переговори з двома місцевими підприємствами з приводу вторинного перероблювання.

Сподіваємось, що така тенденція буде лише розвиватися не тільки в Арцизі, а й в інших населених пунктах Бессарабії.

Два тижні від впровадження роздільного сміття в Арцизі - як ініціативу сприйняли місцеві

Два тижні від впровадження роздільного сміття в Арцизі - як ініціативу сприйняли місцеві

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x