Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Болград готується до святкового вікенду: що і як планують відзначити?

0 коментарів 8910 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Так склалося, що кінець серпня в місті Болград насичено святковими датами. Адже, окрім Дня державного прапора України – 23 серпня та річниці Незалежності України – 24 серпня, Болград відзначатиме 203-тю річницю заснування – 25 серпня. Вчора Болградська міська рада оприлюднила афіші заходів, що заплановані на ці три дні в Болграді. Кореспондентка «Бессарабії INFORM» детально ознайомилася з ними, щоб дізнатися, що приготували організатори для мешканців та гостей Болграда на найближчий вікенд.


Розпочнеться цикл заходів зранку 23 серпня на центральній площі Болграда, де з нагоди Дня державного прапора України відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання за полеглими у російсько-українській війні та церемонія підняття жовто-блакитного прапора.

Майже одразу після цього на спортмайданчику у сквері Захисників України, що поряд з центральною площею, стартуватиме турнір з футболу серед юнаків, присвячений Дню народження міста Болград.

Заплановані на 23 серпня й тематичні заходи у Болградській бібліотеці, де будуть представлені інформ-панорами, а також слайд-екскурс ретрофотографій міста Болград.

До 203-ї річниці заснування міста в цей день буде присвячена й виставка старовинних мап Болграда «Історія рідного краю в картографії та нумізматиці» у туристично-інформаційному центрі на просп. Соборний, 123.

Трохи більше заходів передбачається на наступний день – 24 серпня. Відзначення 33-ї річниці Незалежності України також розпочнеться з хвилини мовчання на центральній площі міста, а також покладання квітів до Меморіалу Слави.

Після чого присутні перейдуть до глядацької зали Центру культури та дозвілля Болградської міської ради на Поштовій, 30, де відбудеться тематичний захід «Україні переможна! Україна вільна!» – з промовами представників влади, церемонією нагородження та концертними виступами місцевих артистів.

Паралельно з тим у спортивному комплексі, що у першому містечку, розпочнеться Відкритий всеукраїнський турнір з вільної боротьби пам’яті засновника Болграда І. М. Інзова.

У день Незалежності України також пропонується відвідати екскурсію в музей «Слава Українському воїну!», артгалерею дитячих малюнків «Слава Україні! Героям Слава!», подивитися кінострічку «З любов’ю до Батьківщини» або поболювати за учасників турніру з футболу серед дорослих і побачити, хто з команд стане переможцями фінального тут чемпіонату з дворового волейболу міста Болград.

Ще більше заходів заплановано у неділю, 25 серпня – до 203-ї річниці заснування міста Болград. Розпочнеться вона знову на центральній площі міста з загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими та церемонії підняття прапора Болграда під гімн міста. Після чого присутні візьмуть участь у покладання квітів до пам’ятника воїнам, загиблим за визволення міста Болград 80 років тому у Другій світовій війні.

За давньою вже традицією, того ж ранку у Спасо-Преображенському соборі міста відбудеться молебень за здоров’я мешканців міста Болград.

У 10.00 годині в глядацькій залі другого корпуса Центру культури та дозвілля по Інзовській, 170 заплановано урочистий захід, на якому відбудеться присвоєння звання «Почесний громадянин міста Болград 2024» та нагородження, а також буде озвучено переможців вже 13-го конкурсу “Моє улюблене місто”.

Не обійдеться  в цей день без спортивних змагань – турнірів з тенісу, дворового волейболу, футболу, шахів, шашок, нардів, дартсу та настільного тенісу.

З нового у День міста очікується – презентація виставки приватної колекції листівок відомого одеського дослідника та заслуженого філателіста України Анатолія Дроздовського “Болград від минулого до майбутнього”. А також – відкриття виставки, присвяченої життю та творчому шляху народної болгарської співачки Олени Янкової, яка колись мешкала в місті Болград. Окрім цього, ті, хто не встиг раніше, зможуть побувати на ретроспективі вистави театральної студії «ОнгЪл» – “Ласкаво просимо до дому!”.

А завершиться 203-й день народження Болграда святковою концертною програмою “Болград – моя незламна Батьківщина”.

Додамо, що впродовж всього дня 25 серпня на підтримку ЗСУ буде працювати благодійний ярмарок “Болград з Україною в серці”. Також в ході проведення заходів місцеві виробники крафтової продукції, приватні підприємці та майстри будуть представляти свою продукцію.

«Запрошуємо всіх долучитися до святкування та провести цей день у колі друзів, сім’ї та громади!», – наголошують організатори святкового вікенду в Болграді.

Болград готується до святкового вікенду: що і як планують відзначити? Болград готується до святкового вікенду: що і як планують відзначити? Болград готується до святкового вікенду: що і як планують відзначити?

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x