Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Браконьєр з Дністровського лиману отримав два роки пробаційного нагляду за шкоду державі

0 коментарів 8802 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


35-річний чоловік був викритий “на гарячому” під час спільного рейду територією Дністровського лиману співробітників сектору водної поліції Білгород-Дністровського районного відділу поліції, екологів та співробітників загону морської охорони. На момент затримання він встиг наловити біоресурсів більше 30 кілограмів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Головне управління Нацполіції в Одеській області.


Як стало відомо, чоловік двома саморобними пастками та двома ятерами виловив понад 35 кг улову, в якому були креветки, бички, краби, камбали, глоса та атерина.

Правоохоронці вилучили у якості речових доказів заборонене знаряддя лову та водні біоресурси, які передали на зберігання до спеціалізованого приватного підприємства «КЛЕСТ ЛТД».

За результатами проведеної інженерно-екологічної експертизи, сума завданих правопорушником державі збитків склала майже 704 тисячі гривень.

У ході досудового розслідування ми зібрали достатньо доказів злочинної діяльності правопорушника та під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули йому обвинувачення у незаконному зайнятті рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду. До суду правоохоронці скерували обвинувальний акт за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України“, – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Дослідивши надані поліцейськими докази, суд ухвалив вирок, яким визнав підсудного винним, та призначив йому покарання у вигляді двох років пробаційного нагляду. Впродовж цього періоду засуджений зобов’язаний періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, погоджувати виїзд за межі України. Крім того, правопорушник повинен відшкодувати заподіяні державі збитки в сумі 703 тис. 936 грн та витрати на проведення експертиз – 26 тис. 504 гривні.

Також суд визначив долю речових доказів – знаряддя незаконного лову знищити, а вилов конфіскувати в дохід держави.

Браконьєр з Дністровського лиману отримав два роки пробаційного нагляду за шкоду державі

Браконьєр з Дністровського лиману отримав два роки пробаційного нагляду за шкоду державі

Браконьєр з Дністровського лиману отримав два роки пробаційного нагляду за шкоду державі

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x