Українська ділянка Дунаю очікує на паводок, а грозовий циклон на Одещині стихне до кінця тижня

0 коментарів 16254 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На початку червня на Верхньому Дунаї утворився потужний дощовий паводок. Через це рівні води на гідрологічних постах Німеччини за три доби піднялися майже на 3 м. Вода підіймається, й незабаром вона дійде й до Ізмаїльського району. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Дунайську гідрометеорологічну обсерваторію. 


Спеціалісти відмічають, що станом на 8 годину ранку 3 червня підвищення рівнів води все ще продовжувалось, ріст спостерігається й на Середньому Дунаї, а також на річках Сава та Драва, інтенсивність підвищення – до 1 м на добу.

Тож це свідчить, що паводок дійде й до української ділянки Дунаю, і очікувати підвищення рівнів слід на 50-100 см, час добігання паводкової хвилі 10-14 діб. Однак небезпечних відміток фахівці поки не прогнозують.

Також варто зазначити, що сам початок літа відзначився спекотною та сухою погодою. Температура повітря вдень досягала значень 29-33°. Атмосферний фронт із південного заходу пройде Ізмаїльський район сьогодні, 4 червня, та обумовить місцями короткочасні дощі та грози.

Повітряні потоки протягом наступних 2-3 днів переважатимуть південного та південно-західного напрямку. Швидкість вітру – помірна, шквалисте посилення можливе при проходженні атмосферних фронтів та гроз. Температура повітря суттєво не зміниться. До кінця тижня циклон переміститься на північ. Опадів поменшає, температура повітря дещо знизиться.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x