УДП закликає Кабмін зменшити вартість перевезення зерна залізницею до портів Дунаю

1 коментар 12636 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Великі українські агровиробники пропонують Кабінету міністрів України поставити в рівні умови порти Одеси та Придунав’я. До цього заклику долучилося Українське Дунайське пароплавство. Про це, посилаючись на прес-службу підприємства, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Дунайський маршрут- це плюс 250 кілометрів автошляхів, або 200 кілометрів залізниці. УДП програє конкуренцію навіть за умови однакових тарифів на фрахт та перевалку.

Прецедент вже створений: нещодавно Кабмін запровадив знижку в розмірі 30% на залізничні перевезення сільськогосподарської продукції з тих територій, де можливі бойові дії.

УДП цілком підтримує пропозицію аграріїв. Ворог не припиняє завдавати удари по інфраструктурі Одеси. Україна має зберігати альтернативні експортні маршрути.

«Зберігати – означає хоча б частково завантажувати! Якщо ви не утримуєте пожежну станцію, у випадку пожежі буде пізно наймати персонал, ремонтувати техніку, купляти паливо.

Тому частина експорту має рухатись через Дунай. Ми обговорювали це на всіх галузевих заходах, форумах, конференціях. З нами погоджуються. Нас підтримують. Але в умовах критично низьких цін на зерно виробники і трейдери не готові втрачати заробіток (маржу) заради зменшення ризиків.

Чи готова держава взяти на себе відповідальність за зменшення ризиків?

Ми переконані,, що знижка на залізничні перевезення абсолютно виправдає себе, якщо умовою її отримання буде перевалка зерна на державний річковий, або морський флот. Недоотриманий залізницею дохід держбюджет компенсує за рахунок доходу від фрахту.

УДП сьогодні перевозить сербське зерно, але у нас достатньо флоту, щоб одночасно працювати з українською продукцією! Лише створіть умови!

Інші дунайські країни дуже наполегливо лобіюють інтереси власних перевізників, адже увесь Дунай страждає від аномального падіння ставок і потоків вантажу. В Україні є свій національний перевізник, якого також варто підтримати та зберегти», – зазначено у зверненні.

Фото ілюстративне

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Анжел
Анжел
1 день назад

От зовсім смішно: а що – країну (читай владу!) турбує “національний перевізник”??!! Воно взагалі не думає, як країна та її підприємства (не кажучи про людей!) виживають в умовах війни, так чого ж воно буде напружуваться, щоб подумати, як та хто?! виживе після неї!!! ((

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x