З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум

0 коментарів 26271 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум, якій об’єднав представників Одещини, Дніпровщини, Миколаївщини, Київщини, Харківщини, понад десяти громад півдня Одеської області, а також закордонних партнерів з Болгарії та Молдови. Загалом – понад 330 осіб та 15 – в онлайн форматі. На заході також побувала кореспондентка «Бессарабії INFORM».


Відкрив форум головний ініціатор його проведення – Болградській міський голова Сергій Димитрієв, якій, перш за все, подякував присутнім за  те, що вони відгукнулися на запрошення та погодилися  поділиться своїми знаннями та практиками,  здобути для себе щось корисне та нове або презентувати свій потенціал.

«Адже, сьогодні, коли в Україні вже третій рік йде війна, це вкрай важливо. Зокрема, для підсилення обороноздатності держави. Працювати на економічну міць країни – обов’язок кожного з нас для абсолютної перемоги над ворогом. Не менш важливо мати погляд в майбутнє і вже сьогодні визначитися з тим, що будемо робити, коли ми переможемо. Сьогоднішній економічний форум спрямований саме на те, щоб допомогти нам досягти успіху в цих обох напрямках», – зазначив очільник Болградської громади.

Сергій Димитрієв також попросив присутніх звернути увагу на глядацьку залу Центру культури та дозвілля Болградської міської ради, де й проходило відкриття заходу.

«Десь через три-чотири місяці ця зала перетвориться на сучасний аудіовізуальний простір, який також зможуть відвідувати люди з інвалідністю. Це стало можливим завдяки тому, що Болград отримав півмільйонний грант для втілення проєкту «Кіно Болград: створення аудіовізуального простору для мешканців Болградської громади без перешкод”. Ще раніше саме в цієї будівлі було облаштовано кабінет для самодіяльної театральної студії «ОнгЪл», відроджено театральне мистецтво у Болградській громаді. Все це також вдалося зробити завдяки участі в іншому довготривалому міжнародному проєкті», – розповів він.

Таким чином Сергій Димитрієв хотів підкреслити, що наведенні ним ці приклади надихають на пошуки додаткових джерел фінансування, створення нових проєктів для залучення інвестицій і повинні надихнути інших учасників форуму, хто ще вагається мати справу з донорськими програмами.

«Сьогодні на форумі ви обов’язково отримуєте для цього цінні знання та інструменти! До ж плідної усім нам сьогодні співпраці!», – побажав Болградський міський голова.

Після нетривалої церемонії відкриття учасники форуму долучилися до практичної частини, яка проходила впродовж дня у підготовлених та оснащених технічно дев’яти секціях за наступними напрямками: Сільське господарство, Туризм, Енергетика, Міжнародні та урядові грантові програми, Інфраструктура і логістика, Підприємництво, Соціальні проєкти, Промисловість та індустріальні парки, Екологія, ІТ-сфера. В кожній з них було обговорено та презентовано  інвестиційні проєкти відповідно до тематики секцій.

Зазначимо, що у ході Міжнародного Бессарабського економічного форуму було презентовано небувалу кількість інвестиційних проєктів – 110. Серед них також проєкт заступника Міністра цифрової трансформації України з розвитку IT, керівника проєкту Дія. City, співзасновника бізнес-акселератора WannaBi Олександра Борнякова.

Найбільшою за тривалістю та за кількістю учасників стала секція «Соціальні проєкти». Відрізняло цю секцію від інших й те, що свої проєкти в неї представляли молодь та учні шкіл, які є, на думку організаторів, рушійною силою майбутнього економічного зростання півдня Одеської області.

Крім того, впродовж всього заходу працювали спеціальні кімнати для обговорень, де учасники могли поспілкуватися та налагодити шляхи подальшої взаємодії. Адже на форумі було чимало експертів, представників наукової спільноти України з шести закладів освіти, керівники департаментів  облдержадміністрації, обласної ради, депутати, заступники та радники міністрів України, громадські організації, делегація із міста-побратима Болграда – Общини Тунжа Республіки Болгарія, консули та інші. А також представники Городненської, Суворівської, Василівської, Арцизької, Шабівської, Бородинської, Ізмаїльської, Білгород-дністровської, Тарутинської, Кубейської, Павлівської, Саратської, Сергіївської громад.

Ознаменувався форум ще й підписанням Меморандуму про співпрацю між головами Тарутинської, Городненьскої, Болградської громад, громадськими організаціями та Агентством транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай».

Наприкінці заходу учасники знову зібралися в глядацькій залі Центру культури та дозвілля Болградської міської ради.

«Сподіваюсь, що після Міжнародного Бессарабського економічного форуму його учасники стануть більш впевненими та наполегливими у реалізації своїх задумів, відкритими до взаємодії та конкретних кроків, як того потребує сьогоднішній час», – зазначив Сергій Димитрєів.

Він також подякував партнерам Міжнародного Бессарабського економічного форуму, без яких ця подія була б неможливою. А саме: Міністерству цифрової трансформації України, Одеській обласній державній адміністрації, Одеській обласній раді, Болградській районній державній військовій адміністрації, Болградській районній раді, Агентству регіонального розвитку Одеської області, поромному комплексу “Орлівка – Ісакча”, Агентству транскордонного співробітництва “Єврорегіон Нижній Дунай”, банківським установам.

«Також щиро дякую виробникам та ремісникам півдня Одещини, які взяли участь у виставці-ярмарку виробів, щоб не тільки показати колорит нашого унікального регіону, а й  допомогти нашим  Збройним Силам. Хочу вірити, що нам вдалося виконати сьогодні свою головну місію – надати мотивацію та надихнути кожного з вас на економічний розвиток – заради Перемоги, заради мирного майбутнього!», – додав Болградський міський голова.

Додамо, що в межах форуму відбувався благодійний ярмарок «Смачний баранчик», який проходив й на наступний день. Тільки за перший день на підтримку ЗСУ було зібрано 34 200 гривень.

Також учасники форуму мали змогу просто неба насолодитися музичними та хореографічними талантами Болградської громади, а також співом Голосу Майдану, заслуженого діяча мистецтв України Володимира Гонського.

Нагадаємо, головна мета Міжнародного Бессарабського Економічного форуму – підтримка партнерської взаємодії в регіоні та за його межами, впровадження інноваційних технологій, державно-приватного партнерства для реалізації різноманітних проєктів в територіальних громадах півдня Одещини.

«Вважаю, чотири місяці підготовки до форуму не були марними. Адже нам вдалося створити майданчики для відкритого діалогу та партнерства», – поділився своїми враженнями голова оргкомітету Міжнародного Бессарабського економічного форуму в Болграді Михайло Садаклієв.

«Сподіваюсь, цей форум стане традиційним. Ми обов’язково проаналізуємо його, щоб зробити ще краще у майбутньому. Адже такі зустрічі потрібні», – додав Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум З метою зміцнення економіки та армії: в Болграді відбувся Міжнародний Бессарабський економічний форум

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x