Двоє жителів Болградського району підробляли “сусаніним” для ухилянтів – тепер на них чекає рішення суду

0 коментарів 11097 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Чоловіки 40 та 50 років підшукували в інтернет-мережі та серед свого оточення “клієнтів”, які прагнуть уникнути призову й втекти з країни. Вони пропонували ухилянтам послуги “поводирів” до Молдови, а точніше за 3500 доларів обіцяли провести їх до сусідньої країни вночі пішки польовими дорогами, поза пунктами пропуску. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Головне управління Нацполіції в Одеській області. 


Головним у цій схемі був молодший за віком зловмисник, відносно якого в суді вже знаходяться матеріали іншого кримінального провадження по обвинуваченню у скоєнні аналогічного злочину, старший – виконував роль пособника.

“Бізнес” болградців зупинився тоді, коли ті намагалися переправити за кордон кількох військовозобов’язаних чоловіків і отримали за свої послуги 7000 доларів.

Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усунення перешкод, вчинених щодо кількох осіб, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб. Відповідно до частини 3 статті 332 Кримінального кодексу України, цей злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Підозрюваних слідчі затримали в процесуальному порядку. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Також правоохоронці  встановлюватимуть і інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної схеми.

Двоє жителів Болградського району підробляли "сусаніним" для ухилянтів - тепер на них чекає рішення суду

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x