Чоловік з Білгород-Дністровського району через любов до оковитої та ображання дружини постав перед судом

0 коментарів 10260 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


43-річний житель одного з сіл Мологівської територіальної громади у стані алкогольного сп’яніння неодноразово влаштовував сварки з 32-річною дружиною, ображав її нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою та ліз у бійку. Приводом для скандалів були побутові негаразди та невдоволення жінки зловживанням чоловіком алкогольних напоїв. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Головне управління Нацполіції в Одеській області. 


Звертаючись по допомогу до поліцейських, правоохоронці неодноразово складали відносно кривдника протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, виносили термінові заборонні приписи, проводили з чоловіком профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість вчинення протиправних дій у майбутньому. Суд накладав на порушника стягнення у вигляді штрафів. Однак належних висновків той для себе так і не зробив.

Після чергової сімейної сварки, спровокованої чоловіком, слідчі розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується систематичне вчинення домашнього насильства.

В ході слідства ми зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у вчиненні домашнього насильства, а саме в умисному систематичному вчиненні фізичного та психологічного насильства щодо своєї дружини. А після його завершення скерували обвинувальний акт до суду, який, дослідивши надані нами докази, визнав кривдника винним та призначив йому покарання у вигляді 150 годин громадських робіт. Крім того, він зобов’язав засудженого пройти програму для кривдників“, – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Поліцейські закликають не замовчувати та не терпіти фізичного, психологічного, економічного чи сексуального домашнього насильства, а звертатися по допомогу до найближчого територіального підрозділу поліції або телефонувати на спецлінію «102».

Також психологічну та юридичну консультації з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації можна отримати за номером Національної «гарячої лінії» 116-123 та номером Урядової «гарячої лінії» 15-47, які працюють цілодобово. Не залишайтесь наодинці з кривдником, дозвольте вам допомогти.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x