Через війну в Україні для працівників критичної інфраструктури та держслужбовців вводять важливе правило

0 коментарів 73062 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За рішенням уряду держслужбовці тепер  можуть заповідати родичам грошову допомогу на випадок загибелі. Про це йдеться у постанові Кабміну від 2 квітня №375 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України», повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Тепер держслужбовці та працівники критичної інфраструктури мають право скласти в письмовій довільній формі на випадок своєї загибелі (смерті) особисте розпорядження про виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю особам за їх вибором, визначивши розмір частки таких осіб у відсотках.

Також зазначається, що незалежно від змісту особистого розпорядження малолітнім, неповнолітнім, повнолітнім непрацездатним дітям, непрацездатним вдовам (непрацездатним вдівцям), непрацездатним батькам загиблої (померлої) особи надається право на призначення та виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життя та здоров’ю яка б належала кожному з них, якби не було особистого розпорядження.

Справжність підпису на особистому розпорядженні повинні свідчити командири/керівники підрозділу/керівники органу, в якому такі особи служать чи працюють, чи нотаріуси. Оригінал такого розпорядження слід протягом трьох робочих днів передати командирам/керівникам підрозділу/керівникам органів, де така особа служить/працює, для зберігання в особистій справі.

У цьому передбачається можливість будь-якої миті скасувати особисте розпорядження чи переписати інакше. Кожне нове скасовуватиме справжність попереднього.

Забороняється розголошення змісту особистого розпорядження до встановлення факту загибелі/смерті особи, яка його склала.

У разі загибелі/смерті таких осіб копії особистих розпоряджень видають членам сім’ї. Також передбачається, що рішення уповноваженого органу, який призначив та здійснив виплату одноразової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, можна оскаржити у судовому порядку.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x