Мешканцям Арцизької громади пояснили, як уникнути візиту інспектора з благоустрою: поради

0 коментарів 12123 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Щодня інспектори з благоустрою роблять рейди вулицями громади та складають приписи про порушення Правил благоустрою Арцизької громади. Так, тільки з початку 2024 року було обстежено понад 30 вулиць громади та складено десятки приписів на господарів недоглянутих домоволодінь. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Арцизьку міську раду.


Як зазначили у міськраді, незабаром розпочнеться двомісячник з благоустрою. Тож інспектори з благоустрою сподіваються, що мешканці дослухаються до прохань та зауважень та приберуть безлад і непотріб біля своїх домогосподарств, щоб не було ні приписів, ні штрафів за порушення.

Окрім цього, відповідальні за благоустрій звернулись до мешканців громади з наступними проханнями:

1. Освіжити, навести лад на території біля подвір’я та вздовж паркану.

Не треба робити газони, садити квіти, вічнозелені рослини – це все за бажанням і натхненням. Просто вийдіть і подивіться навколо. Можливо, десь за зиму навіяло сміття, стихія поламала сухе гілля, залишились купи торішнього бур’яну. Приберіть це. Зверніть увагу і на огорожу: буває, що територія чиста, а паркан в деяких місцях похилений, поламаний. Якщо його полагодити, вигляд одразу змінюється. Потрібно мінімум зусиль, десь прибити дошки, десь підфарбувати, десь додати опору і вирівняти“, – зауважили спеціалісти.

2. Прибрати будівельне сміття з прилеглих територій.

Це топ проблема, вона багаторічна. Є багато таких домоволодінь, де ці купи лежать роками, поросли не лише мохом і бур’янами, а в них проросли вже дерева. В таких випадках потрібно просто перенести ці матеріали на територію домогосподарства.

3. Власникам закинутих будинків, де ніхто не живе, теж треба навести лад біля садиб.

Часто такі будинки вже почали руйнуватися. Це або чиясь спадщина, про яку власник не дбає, або люди давно виїхали, переїхали. Наші інспектори з благоустрою намагаються встановити їх місцезнаходження і достукатись до сумління. Не йде мова про те, щоб робити там якісь ремонти, лише необхідний мінімум: прибрати сміття, підрізати хащі навколо, відремонтувати паркан, якщо його немає, хоч чимось загородити. Адже такі будинки псують загальний вигляд вулиць. Особливо багато їх на центральних вулицях. Тож прохання сусідам занедбаних та покинутих будинків повідомити відділ ЖКГ Арцизької міської ради про наявність таких будинків, їх адресу та відому інформацію про власників“, – детально пояснили інспектори.

4. Накрити водопровідні колодязі спеціальною кришкою.

Які тільки конструкції не зустрічаються на водопровідних колодязях. Прикриті якимись старими збитими дошками, старими дверми, шифером, затягнуті плівкою, зверху лежать автомобільні шини, прикриті шматком жесті і зверху камінчик. А за правилами треба встановити спеціальну кришку, як це роблять інші – акуратно, зручно і безпечно“,  – акцентували спеціалісти з благоустрою.

Для тих, хто не дослухається до прохань інспекторів, є наступне покарання – на порушників Правил благоустрою виписується припис на усунення порушення, а у разі його невиконання складається протокол, який передається на розгляд адміністративної комісії для призначення штрафу.

На сьогодні статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Адміністративна комісія складається з семи осіб і розглядає протоколи інспектора з благоустрою двічі на місяць.

Протокол – це крайня міра. Спочатку інспектор вручає порушнику припис.

Припис – це сигнал, на який можна і треба зреагувати негайно, тобто усунення такого порушення правил благоустрою не вимагає значних зусиль чи тривалого часу; припис видається у разі, якщо на ліквідацію порушення потрібен час і відповідні умови. Але невиконання припису однаково тягне за собою складання протоколу, а далі – адмінкомісія і вся описана вище ситуація.

“Благоустрій – це не тільки візитна картка кожного населеного пункту, а й один із показників рівня участі громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою та комунального обслуговування населеного пункту. Тож щоб змінити світ на краще, кожен повинен розпочати зміни із себе, свого світогляду та вчинків. Давайте разом будемо підтримувати порядок на вулицях і у дворах нашої громади!”, – наостанок закликали мешканців Арцизької громади.

Мешканцям Арцизької громади пояснили, як уникнути візиту інспектора з благоустрою: поради

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x