Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Голова Болградської РВА звернувся до очільника Одещини з питанням необхідності проведення ремонту автодороги, яка з’єднує Україну та Молдову та має важливе значення для трьох районів області

0 коментарів 30915 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко направив лист на адресу Олега Кіпера, начальника Одеської ОВА, про необхідність сприяння проведенню поточного ремонту автодороги державного значення, що веде від населеного пункту Кирнички до контрольних пунктів пропуску «Табаки» та «Виноградівка». Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на Болградську районну раду.


«Внаслідок великого вантажопотоку, пов’язаного із блокуванням морських портів та перешкоджанням експорту та імпорту товарів, автомобільні дороги загального користування державного значення Т-16-06 КПП «Виноградівка» – Болград – /М15/ (на Одесу) і Т-16-31 КПП «Табаки» – Болград /М15/ (на Ізмаїл) зазнали значних руйнувань та перебувають в надзвичайно критичному стані. На жаль, це призводить до виникнення ряду негативних наслідків, в тому числі зросту аварійних випадків, зменшенню вантажних перевезень, збільшенню тарифів на вартість проїзду та вантажних перевезень. Зазначеними автомобільними дорогами здійснюється перевезення паливно-мастильних матеріалів через зазначені міжнародні пункти пропуску, регулярні міжнародні пасажирські перевезення та об’їзд у разі ускладнень руху на трасі М15», – зазначається в листі.

Також підкреслюється, що дорожня інфраструктура Болградського району, в тому числі зазначені ділянки доріг, має велике значення для соціально-економічного розвитку не тільки громад Болградщини, а й громад Ізмаїльського та Білгород-Дністровського районів.

«Відновлення мережі автомобільних доріг надасть змогу збільшити пасажирські та вантажні перевезення з сусідніми країнами та з країнами Європейського союзу», – говориться в офіційному зверненні.

Враховуючи вищевикладене, голова Болградської РДА Михайло Шарафаненко в своєму листі до голови Одеської ОДА Олега Кіпера просить сприяти у вирішенні питання поточного ремонту дорожнього покриття доріг загального користування державного значення Т-16-06 КПП «Виноградівка» – Болград – /М15/ (на Одесу) і Т-16-31 КПП «Табаки» – Болград /М15/ (на Ізмаїл) за рахунок коштів, передбачених на експлуатаційне утримання доріг.

Додамо, що цей лист став наслідком надходжень до Болградської районної державної (військової) адміністрації численних звернень мешканців громад Болградського району, а також депутатського запиту депутата Болградської районної ради Івана Насипаного, який був підтриманий його колегами на останній торік сесії Болградської районної ради.

«Цей автошлях має велике значення, він з’єднує Україну з сусідньою державою – Р. Молдова. Також це альтернативний напрямок до міста Рені в обхід м. Ізмаїл та до поромного комплексу в селі Орлівка. Зараз автодорога знаходиться у поганому стані», – зазначалося у запиті депутата райради.

 

 

 

 

 

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x