Цікаві факти, що залишились за кадром: етнофотограф Олександр Барон поділився враженнями від знімання гастротуру по Бессарабії, яке проводили відомі українські блогери

0 коментарів 18063 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора «Бессарабія INFORM» розповідала, що відомий український співак та ресторатор Міша Кацурін разом із ще одним блогером, колишнім ведучим не менш популярної тревел-передачі «Орел та Решка» Антоном Птушкіним відвідали Бессарабію і показали “схований скарб України”, а саме – неймовірні страви, котрі більше ніде не скуштуєш. Сьогодні цей ролик на Youtube набрав вже понад півмільйона переглядів. У коментарях глядачі дякували творцям за дійсно цікавий матеріал про Бессарабію – різноманітний куточок України. З’ясувалося, що по туристичним локаціям Бессарабії хлопців-блогерів супроводжував етнофотограф з Одещини Олександр Барон. Він поділився з «БІ» своїми враженнями від процесу фільмування, безпосереднім свідком якого був впродовж усіх чотирьох днів.


«По-перше, хлопці підійшли дуже професійно до початку знімання: вони вийшли на мою колегу, одеситку Марію Каленську – гастрономічного експерта, яка відкрила першу кулінарну школу в Україні та Одесі. Вона закохалася в Бессарабію після участі в проєкті Європейського Союзу Geographical Indications in Ukraine. А зараз пише книгу англійською про одеську кухню, щоб про неї змогли дізнатися якомога більше людей у всьому світі. Разом із Марією з 2019 року ми проводили авторські еногастрономічні маршрути по Бессарабії – привозили зі всього світу гостей та закохували в культуру етносів нашого краю. Саме Марія одразу дала зрозуміти Міші та Антону, що розповідати в одному випуску про одеську й бессарабську кухню – не вийде. Кожна з них заслуговує на те, щоб робити про них окремі випуски. Тим більше, хлопці дійсно шукали щось непопсове, дійсно цікаве, традиційне, чесне, справжнє», – розповів Олександр.

Саме Олександру випала, як він каже, честь виступити у якості фіксеря – місцевого експерта з гастрономії, який допомагає організовувати знімальний процес. Він привіз тревел-блогерів у свою рідну Бессарабію та супроводжував знімальну групу упродовж всього їх відрядження.

«Спочатку ми з’ясували, що хлопці знали або чули про гастрономію Бессарабії. Це було потрібно для того, щоб від чогось відштовхнутися, запропонувати зняти те, що, на наш погляд, найцікавіше. Тобто хоча б основне з бессарабського колориту. А саме – почали з наших цікавих туристичних локацій, які увійшли в перший еногастрономічний маршрут України «Дорога вина та смаку Української Бессарабії», – продовжує Олександр Барон.

Впродовж наступних декількох днів знімальна група блогерів разом з Олександром побували в Болграді, Котловині, Ізмаїлі, Криничному, Приморському, у Вилковому, біля Сарати та у Фрумушике-Нова. Там гості не тільки побачили Бессарабію, а й спробували її на смак, познайомившись з болгарською, гагаузькою кухнею та представниками багатьох етносів, що її готують.

«Хлопці були у захваті, а я був в захваті від того, що бачив. Почну з того, що я уперше поїхав у експедицію без своєї фотокамери, яка якраз була на ремонті. Але це мало й позитивний момент. Мені не треба було витрачати час на пошук класних кадрів, я міг спостерігати, не відволікаючись, і насолоджуватися. Насолоджуватися тим, що я знову в своїй любій Українській Бессарабії. До того ж, я знову відчув той кайф, коли людина, яка до моменту приїзду на ту чи іншу локацію нічого не знала про Бессарабію, і ось починає її відкривати. Я спостерігав, як хлопці приймають нашу культуру, і як вона їх приємно шокує”,- поділився Олександр.

Як би не хотілося гостям затриматися на кожній локації довше, працювали вони професійно, прекрасно розуміючи, як багато ще всього треба охопити. Навіть коли все було зроблено, Олександр, Міша, Антон хвилювалися, як люди все це приймуть, чи вдалось передати атмосферу. Але, як бачимо, все склалося, й навіть краще, ніж очікувалося. Адже за перші п’ять днів випуск блогерів «Їжа Бессарабії. Захований скарб України» набрав півмільйона переглядів та отримав багато позитивних відгуків.

«Робота дійсно вийшла якісною. Це наша маленька перемога. Бо Бессарабію, її колорит змогли побачить мільйони людей. І це дуже круто, а ще круто те, що хлопці дуже щирі. Вони – з російськомовного регіону, але навіть вночі я не почув від них ні одного слова  російською. І це приклад того, що так можна, так треба, якщо ти дійсно вболіваєш за свою державу і не хочеш говорити мовою окупанта, який сюди прийшов не тільки щоб заволодіти, а й знищити українську культуру. А хлопці зробили та й роблять все, щоб культуру зберегти, привернути увагу до її скарбів. Сподіваюся, до нас будуть приїжджати ще і ще після цього випуску. Але перш за все нашій державі треба перемогти ворога, щоб продовжувати розвивати нашу культуру. До речі, крім своїх мандрів по Україні, хлопці допомагають захисникам України», – зазначив Олександр Барон.

Він також подякував власникам туристичних локацій Бессарабії, де побувала знімальна група столичних зірок, – за класні презентації своєї продукції, щиру любов до Бессарабії та збереження її традицій.

Цікаві факти, що залишились за кадром: етнофотограф Олександр Барон поділився враженнями від знімання гастротуру по Бессарабії, яке проводили відомі українські блогери
Михайло Кацурін та Антон Птушкін
Цікаві факти, що залишились за кадром: етнофотограф Олександр Барон поділився враженнями від знімання гастротуру по Бессарабії, яке проводили відомі українські блогери
Марія Каленська та Олександр Барон

Фото Олександра Барона та з сайту https://thebluebirdtour.com/uk/home/

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x