Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Туристичний оператор з росії хоче взяти у тайм-чартер… пасажирський флот Українського Дунайського Пароплавства

0 коментарів 36207 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Новину про те, що одне з туристичних бюро країни-агресора планує взяти в оренду на декілька років(!) пасажирський флот української компанії, повідомив сьогодні, 13 листопада, генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. Відповідна інформація вже, за словами доповідача, надана до СБУ. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ПрАТ “Українське Дунайське Пароплавство”.


Як повідомив Дмитро Москаленко, “цікавий” лист з пропозицією компанія отримала на минулому тижні. Відправник – “Самарское бюро путешествий и экскурсий”. Російська компанія бажала взяти у тайм-чартер пасажирський флот УДП. Для тих, хто не знайомий з термінологією, тайм-чартер – це в торговому мореплаванні угода фрахту (оренди) судна з екіпажем та всіма запасами на борту на певний час.

Пишуть, що готові брати на п’ять років у тайм-чартер наші теплоходи, витрати на підготовку до навігації беруть на себе. Складно сказати, що відбувається в голові у цих людей. В Ізмаїлі росіянам готові запропонувати лише підводну подорож в один кінець слідом за сумнозвісним крейсером «Москва». Інформацію щодо дуже допитливого бюро подорожей з Самари передаємо СБУ. Цікаво, що і кому вони ще пропонують…“, – прокоментував подію Дмитро Москаленко.

Окремо зауважимо, що останній рік українська компанія постійно працює над тим, щоб перезавантажити роботу пасажирського флоту УДП. Фактично, в УДП чотири пасажирські теплоходи – «Дніпро», «Волга», «Україна», «Молдавія» та прогулянковий теплохід «Євгеній Косяков». Старі «Дніпро» та «Волга» вже давно не користуються попитом, знаходяться в Ізмаїлі та використовуються як тимчасове житло.

«Молдавія» та «Україна» в австрійському Лінці, ще здатні працювати на річкових круїзах, але потребують чималих інвестицій. Ми проводили перемовини з угорцями, австрійцями, словаками, іншими міжнародними партнерами. Вже, напевно, увесь Дунай знає, що УДП шукає надійного партнера, готового взяти в управління наші теплоходи. Але не так, як це було раніше, коли державне підприємство витрачало на ремонт суден більше, ніж заробляло. Щодо пасажирського флоту УДП, то ми відкриті до пропозицій, звісно, окрім компаній, які представляють рф або пов’язані з країною-агресором. На жаль, з 2014 року пасажирські перевезення завдавали пароплавству лише збитки, які покривалися доходами від вантажних перевезень. Фінансовий показник 2021 року – мінус 25 млн грн. Загалом на дотації «пасажирам» за попереднього керівництва УДП витрачено понад 8 млн євро. Ніж така робота, економічно вигідніше тимчасово тримати судна у відстої. Випадок УДП не унікальний. Модернізація та підвищення класу старого теплохода – це величезні інвестиції без гарантій їх повернення. Тому деякі дунайські судноплавні компанії перетворили свій старий пасажирський флот на плавучі готелі, казино, ресторани, адже круїзна діяльність на старих суднах є нерентабельною“, – окремо зауважив генеральний директор УДП.

Туристичний оператор з росії хоче взяти у тайм-чартер... пасажирський флот Українського Дунайського Пароплавства

Туристичний оператор з росії хоче взяти у тайм-чартер... пасажирський флот Українського Дунайського Пароплавства

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x