Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Житель Одеської області привласнив 31 тисячу доларів за допомогою шахрайства та… картоплі

0 коментарів 25785 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


24-річний чоловік пообіцяв 27-річному одеситу закупити за оптовими цінами картоплю для подальшого перепродажу, взяв гроші і витратив їх на погашення своїх боргів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну поліцію.


Історія про чергове шахрайство в області виглядає наступним чином: молодик познайомився з потерпілим торік та втерся до нього в довіру розповідями про нібито підприємницьку та волонтерську діяльність. Вирішивши ошукати чоловіка, він, підсилюючи довіру розповідями про ділові зв’язки, яких насправді не мав, запропонував ошуканому вкласти заощаджені кошти в закупівлю картоплі в західних областях України за оптовими цінами. І потім вигідно реалізувати у продовольчих магазинах Одеси.

Протягом кількох місяців довірливий громадянин тричі передавав гроші «партнеру», втративши загалом 31000 доларів США. Весь цей час зловмисник обнадіював знайомого, що поставка бульби от-от відбудеться. Ще деякий час чоловік сподівався на повернення грошей, а потім звернувся до поліції.

Поліцейські незабаром встановили місцезнаходження правопорушника. Той зізнався, що чужі гроші витратив на власні потреби, зокрема на виплату боргових зобов’язань кредиторам.

В результаті в рамках провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, слідчі зібрали достатньо доказів і повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах. Суд обрав шахраю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави розміром 805 200 гривень.

Житель Одеської області привласнив 31 тисячу доларів за допомогою шахрайства та... картоплі

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x