Оцінюємо трансферне літо українських грандів

0 коментарів 10989 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Трансферне вікно в Європи уже остаточно зачинилось. Незважаючи на деякі дивні нюанси в Україні (вільних агентів можна заявляти достатньо довго), наші клуби якщо не набули остаточного вигляду, то дуже приблизились до нього. На фоні цього ми вирішили оцінити трансферну компанію чотирьох найсильніших команд країни протягом останніх сезонів. Хто працював головою, а чиї дії нагадували casino?


Аби матеріал вийшов більш цікавим ми не лише об’єктивно обговоримо кожен клуб, але й виставимо суб’єктивну оцінку роботі на трансферному ринку.

«Динамо»

Після абсолютно провального минулого сезону, який закінчився для киян навіть без медалей, клуб відчайдушно потребував кадрових змін. І хоча на тренерському містку все залишилось як було, деякі трансфери дійсно стались.

Повернення Ярмоленко без сумнівів найгучніший трансфер літа в УПЛ. Після того як Циганков покинув клуб минулої зими, команді потрібно було нове посилення на позиції правого вінгера. Тепер Ярмоленко зайняв місце Циганкова, а не навпаки, як було чотири роки тому. Це безумовний плюс, як у виконавські майстерності, так і у харизмі на полі.

Втім, «Динамо» не змогло вирішити проблему на позиції центрального захисника. Неодноразові ротації центрбеків у складі Дячук – Попов – Сирота не дали очікуваного результату. На початку сезону Луческу спробував вивести на поле молодого Біловара, але без успіху. Видається дивним рішення відпустити вихованця Боля і досвідченого Бурду. Можливо, придбання центрбека допомогло б «Динамо» уникнути чергового провалу – першого за 18 років вильоту з єврокубків ще до початку групового етапу.

Вже після цього клуб вирішив продати капітана Сергія Сидорчука, давши йому шанс спробувати себе в Європі.

Чи стало після всіх цих рухів «Динамо» сильнішим? Напевно, все ж так, виключно завдяки майстерності Ярмоленко. Але глобальні проблеми клубу залишились невирішеними.

Оцінка: 7 з 10.

«Дніпро-1»

Цього літа «Дніпро-1» зробив один з найочікуваніших трансферів УПЛ, продавши Довбика в «Жирону». Незважаючи на нещодавне підписання нового контракту з нападником, угода була завершена, і «Дніпро-1» отримало близько 6 млн. євро від іспанського клубу.

Команда підписаннями Кравця та Мірошниченка зміцнила свої фланги оборони, які стали слабкою точкою в минулому сезоні. За 400 тисяч євро «Дніпро-1» придбав голкіпера Волинця з «Колоса». Аби спробувати замінити Довбика підписали Філіпова. Також прийшов Лєднєв аби додати креативу.

З усіх новачків можна зрозуміти, що «Дніпро-1» готувався боротися за місце у трійці лідерів, хоча команда поки що не показала найкращих результатів. Невдала кампанія в єврокубках та нестабільний старт в УПЛ ставить під сумнів очікувані досягнення. З відходом Кучера і невизначеністю щодо тренера, «Дніпро-1» може мати проблеми з підписанням нових гравців. Проте їх трансферна політика залишається досить перспективною для УПЛ.

Оцінка: 8 з 10.

«Шахтар»

Цього літа «Шахтар» виділився активністю у трансферах, додавши 7 нових іноземців у свої ряди. Знову зосередившись на бразильських гравцях, клуб також повернув декілька своїх вихованців із оренд та підписав перспективних Азарова та Лемкіна. Особливо вразив третій прихід Чигринського до «Шахтаря».

«Шахтар» концентрувався на трьох моментах: підсилення лінії захисту, додавання досвіду на позиції голкіпера та пошук заміни Мудрику. Також варто відмітити прощання з декількома виконавцями, які не відповідали рівню команди. Це Шевченко, Джурасек, Тейлор, Тотовицький та Борячук.

Але кульмінацією трансферів став перехід Трубіна в «Бенфіку». Це вже другий рік поспіль, коли «Шахтарю» вдається відпустити свого гравця в європейський клуб. Хто буде наступний? Може, Судаков, Матвієнко або Бондаренко?

«Шахтар» тепер має великий потенціал для конкуренції на кількох фронтах. І головне чітко помітна стратегія роботи на перспективу. Клуб має вектор і притримується його.

Оцінка: 9 з 10.

«Зоря»

Цього літа основні втрати «Зорі» припали на середину поля. Команда залишилася без важливої трійки Бражко – Булеца – Шахов. Новачки, що замінили їх, не мали співставного досвіду чи майстерності.

Однак «Зоря» зуміла здійснити стратегічний хід, викупивши контракт молодого панамця Герреро. Трансфер Русина також поліпшив фінансовий статус команди. На інших позиціях вдалось точково оновити склад.

В загальному «Зоря» може здаватися трохи слабшою, але є потенціал для розвитку цієї команди. Як завжди, на початку сезону команда вчиться грати без лідерів, які пішли. Зазвичай, це закінчується розкриттям нових лідерів ближче до зими. Чи буде так і на цей раз?

Оцінка: 6 з 10.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x