Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Епідситуація за вересень в Болградському районі: кишкові інфекції, короста та ГРВІ

0 коментарів 19305 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Останній моніторинг епідеміологічної ситуації у Болградському районі, який був проведений у період з 12 по 18 вересня, показав, що чисельність дітей, які захворіли на певні види хвороб, зросла. Хоча серед дорослих теж багато хворих. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на дані Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”.
 
Показники захворюваності на гострі кишкові інфекції в районі зросли на 25% у порівнянні з минулими. Питома вага дітей в структурі захворюваності складала 75%, а от захворюваність серед дорослих зросла на 25%. В 16,7% випадках виявлялась патогенна мікрофлора, у хворих був виявлений сальмонельоз.Зокрема, серед дітей захворюваність реєструвалась у вікових групах від 1 до 14 років, а основна питома вага припадала на вікові групи від 1 до 9 років – 87,5%. В той же час, спалахової та групової захворюваності на території району не було.

При проведенні факторного аналізу захворювань на ГКІ (гострі кишкові інфекції) було виявлено, що з вживанням домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання пов’язано 50%, молочних продуктів, придбаних на ринках, – 16,7%, вживанням немитих фруктів та ягід – 16,7%, порушенням особистої гігієни та правил догляду за дітьми – 16,7% .

Окремо варто підкреслити, що у районі вже зареєстровані 3 випадки ураження коростою серед дітей у віці від 5 до 9 років. Окрім того, від укусів безпритульною твариною постраждала 1 дитина.

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип в районі, то за останній тиждень вона зросла у 2,1 раза, в тому числі серед дітей у 2,2 раза. Серед дітей – складає 81,9%, в т.ч. у віці від 5 до 14 років – 54,7%. Госпіталізація хворих на ГРВІ складала 3,1%, в т.ч. серед дітей – 2,2%. Госпіталізація дітей у віці від 1 до 14 років складала 70,6%.

Окрім того, постійно проводяться лабораторні дослідження навколишнього середовища на холеру – вода о.Ялпуг, стічні води каналізаційних систем, стічні води інфекційних стаціонарів. Результати на сьогодні негативні. Епідемічна ситуація залишається на контролі.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x