Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Жінка з Татарбунарської громади за вирощування маку сплатить чималий штраф, а за залучення експерта – ще більше: подробиці

0 коментарів 31428 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наприкінці травня цього року уродженка села Борисівка Татарбунарської громади виявила в себе на городі снодійний мак. Однак жіночка не позбулась його, а навпаки, вирішила розвести ще більше – як значиться у судовому вироку, “усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання”. Невдовзі вона пожаліла про своє рішення. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на вирок. 


Вже наступного місяця у ході санкціонованого обшуку вранці за місцем проживання обвинуваченої було виявлено та вилучено 194 штук рослин снодійного маку, який належить до таких, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини, і обіг яких не допускається для промислових цілей.

Розуміючи, в яку халепу вона втрапила, жінка повністю визнала свою провину та почала співпрацювати зі слідством. В результаті суд взяв до уваги ті факти, що їй 56 років, вона має другу групу інвалідності, за місцем проживання характеризується позитивно, непрацевлаштована, заміжня, утриманців не має, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, раніше не судима.

В результаті суд визнав обвинувачувану винуватою у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.310 КК України, та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8 500 гривень.

А також наказав стягнути на користь держави 16 252 гривні… на залучення експерта. До речі, всі вилучені рослини маку в результаті були за рішенням суду знищені.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x