Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Українському Дунайському пароплавстві триває процес будівництва нового несамохідного флоту, який налічуватиме кілька десятків барж

0 коментарів 58941 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В компанії українського пароплавства наразі є десятки незатребуваних ліхтерів, які роками знаходилися у відстої. Водночас підприємству критично не вистачає барж. Саме тому в цьому році керівництво компанії відновило програму конверсії – простіше кажучи, ліхтери ріжуться на частини та з’єднуються. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на УДП.


Про старт будівництва нових барж “БІ” повідомляло ще у березні цього року. Тоді зазначалось, що довжина баржі типу “SLG” сягає 76,5 м, осадка – 3,1 м, а вантажопідйомність – 2200 т. Загалом проєктом передбачено будівництво близько 30 нових барж такого типу, що в перспективі дозволить отримати ще 5-6 баржевих караванів.

Це досить трудомісткий процес. Ліхтери відбираються, проводиться дефектація, ремонт корпусів із заміною металу, ремонт механізмів. Наразі на нашому виробництві триває процес стикування усіх частин однієї з нових барж у єдиний корпус“, – зазначили на підприємстві.

Наступні роботи – це виготовлення люкових закриттів, переобладнання систем та прокладання кабелів, перевірка на водотечність, фарбування корпусу. Паралельно йде підготовка до конверсії ліхтерів-донорів для будівництва чергової партії з барж.

Окремо зазначимо, що будівництво барж шляхом конверсії зі старих ліхтерів за вартістю на порядок нижче, в порівнянні з новим судном. Крім того, їхня вантажопідйомність більша, ніж в інших баржах пароплавства, що дає можливість перевозити більший обсяг вантажів.

Ще один не менш важливий факт: УДП фінансує програму будівництва барж за рахунок виключно власних коштів компанії, без залучення бюджетного фінансування. А повний цикл робіт, від дефектації, розрізання на частини, ремонту, стикування до фарбування та виготовлення кришок люкового закриття проводиться на власних виробничих потужностях.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x