Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Уродженця Кілійської громади засудили до 15 років тюрми за зґвалтування малолітньої та серію крадіжок

0 коментарів 125712 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До 15 років тюрми засуджено 33-річного уродженця села Фурманівка Кілійської громади, який у травні 2021 року здійснив серію крадіжок, а також зґвалтування восьмирічної дівчинки у Біляївському районі Одещини. Ухвалу було винесено 1 серпня поточного року. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на вирок. 


Зазначимо, результатом судового розгляду поділилися в Одеській обласній прокуратурі, зазначивши, що провина гвалтівника була доведена за підтримання публічного обвинувачення ювенальними прокурорами Біляївської окружної прокуратури.

Про інцидент “Бессарабія INFORM” повідомляла на момент скоєння, коли з’явилося орієнтування на ймовірного злочинця. Згодом поліцейські прозвітували про затримання підозрюваного, який вів бродяжницький спосіб життя, на околицях населеного пункту. Тоді він пояснив правоохоронцям, що був п’яним та під дією психотропів.

Згідно з матеріалами справи, чоловік протягом травня скоїв сім епізодів крадіжок з проникненням на території приватних домоволодінь. Зокрема він збагатився на бензопилу, електрооприскувач, обігрівач, каністру, подовжувачі, крани, мідний кабель, компресор та інші господарські предмети. Усе крадене він збував. До будинків/гаражів проникав через паркан, розбиваючи віконне скло або зламуючи замки.

Як виявилося, це не перші порушення закону цією особою. У 2008 році Кілійський районний суд засудив чоловіка за крадіжку, подарувавши можливість іспитового строку на два роки, але вже у 2009-му він знову постав перед судом, який призначив йому 4,6 років арешту. Звільнився чоловік у 2017 та відтоді у поле зору правоохоронців не потрапляв. Проте у 2021 він зірвався з новою силою.

Найстрашніший злочин чоловік скоїв 30 травня 2021 року. На одній з вулиць села Біляївщини він побачив 8-річну дівчинку, яка їхала на велосипеді, примусово зупинив її та затягнув до напіврозваленого будинку, де зґвалтував орогенітальним способом, незважаючи на благання цього не робити. Після цього він відпустив жертву та наказав нікому не розповідати про те, що сталося. Дочекавшись, поки кривдник зникне з поля зору, малолітня швидко поїхала додому і усе розповіла мамі, яка звернулася до правоохоронців.

Затримали негідника того ж дня та помістили під варту. В ході розслідування підтвердилася його причетність до крадіжок.

На суді чоловік винним себе не визнав та запевнив, що знається на психології, і може стверджувати, що постраждала усе вигадала. Проте на запитання, чи скоював злочин, він сказав, що не пам’ятає, адже нібито мав сильну депресію та знаходився в алкогольному стані. Зазначимо, експертиза не підтвердила психічні розлади, які могли б виправдати несвідомість вчинку чоловіка.

На своє виправдання звинувачуваний також зазначив, що одяг, на якому були знайдені біологічні зразки постраждалої, він напередодні підібрав на зупинці, тож вони вже могли там бути. Насильник також додав, що він виховував малолітніх сина та доньку (не рідних) на моральних принципах, тому впевнений, що не міг вчинити зґвалтування дитини. Разом з цим на одному зі слідчих експериментів частково зізнався у статевому злочині, що зафіксовано на відео. Також зізнання він озвучив на момент затримання.

З крадіжок звинувачуваний визнав лише один епізод — зізнався у зрізанні мідного кабелю, який потім продав.

За словами мами дівчинки, постраждала отримала сильну психологічну травму. Хоча вона протягом тривалого часу ходила до психологу, й досі плаче, коли згадує цей інцидент.

Що цікаво, момент насилля, коли гвалтівник тягнув дівчинку за руку, бачив свідок, але він не втрутився, адже думав, що вони родичі.

Суд, враховуючи усі докази, які повністю підтверджують провину чоловіка, визнав його винним у злочинах за ч.4 ст. 152 (зґвалтування особи, що не досягла 14-річного віку), а також ч.3 185 (крадіжка, пов’язана з проникненням у житло) та призначив покарання у вигляді ув’язнення на 11 та 4 роки відповідно, які вирішив об’єднати замість поглинання більшим терміном меншого. На це зокрема вплинув факт, що чоловік скоював злочини раніше, веде аморальний спосіб життя, неодружений, не має постійного місця проживання та не став на шлях виправлення.

Строк обчислення покарання діє з 30 травня 2021, коли злочинця було поміщенно під варту. У засудженого є можливість оскаржити вирок протягом 30 днів, тобто до кінця серпня.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x