Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Реакція світу не забарилась: нічна атака рф на порт Ізмаїла призвела до стрибка цін на продовольство в світі

1 коментар 52353 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ціни на пшеницю на Чиказькій біржі підскочили на 6,5% після атаки росії на порт Ізмаїла в ніч на 2 серпня. Трейдери знову стурбовані ударом по глобальних поставках через витіснення з ринку України, одного з найбільших світових експортерів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на британську агенцію новин “Reuters”.


Як пишуть у виданні, дані про ситуацію агенство отримує від “джерела в промисловості”, яке підтвердило, що в порту Ізмаїла рівень шкоди “серйозний”. Аналітики також повідомляють, що станом на 1 серпня, внаслідок зриву зернової угоди, експорт зерна з України за місяць знизився на 40%, проти червня, зазначає агентство.

“Напади знищили будівлі в порту Ізмаїл і зупинили кораблі, коли вони готувалися прибути туди, щоб завантажити українське зерно всупереч фактичній блокаді, яку росія відновила в середині липня. Дані відстеження комерційних суден показали, що десятки міжнародних кораблів зупинялися та кидали якір у гирлі Дунаю, багато з них зареєстровані, щоб прибути до Ізмаїла з Чорного моря, очевидно, намагаючись відкрити пролом у блокаді росії. Атака росії на Ізмаїл означає, що Кремль “збільшує застосування сили для відновлення морської експортної блокади України”, – пише Reuters.

Реакція світу не забарилась: нічна атака рф на порт Ізмаїла призвела до стрибка цін на продовольство в світі

Щодо самого порту, то керівник дирекції морського порту Юрій Литвин повідомив у Facebook, що ремонтні роботи вже розпочато, а портова інфраструктура продовжує працювати.

Реакція світу не забарилась: нічна атака рф на порт Ізмаїла призвела до стрибка цін на продовольство в світі

Зазначається, що порт на Дунаї завдяки члену НАТО Румунії служив основним альтернативним маршрутом з України для експорту зерна з того часу, як росія відновила фактичну блокаду чорноморських портів України в середині липня.

Але ворог продовжує атакувати українську сільськогосподарську та портову інфраструктуру протягом понад двох тижнів після відмови продовжити угоду, яка зняла блокаду українських портів під час війни минулого року.

Наприкінці липня російські безпілотники завдали ударів по дунайських портах України, знищивши зерновий склад. Українські офіційні особи заявили, що москва завдала удару по 26 портових спорудах, п’яти цивільних суднах і 180 000 тонн зерна за дев’ять днів страйків з моменту виходу з зернової угоди.

Нагадаємо, що москва заявляє про той факт, що розглядатиме кораблі, що прямують до українських морських портів, як потенційні військові цілі.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
*****
*****
1 год назад

Теперь пусть громче кричат в Нигере: “Тин! Пу! Тин! Пу!” да щенячьего восторга – побольше 😉

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x