Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Двоє товаришів з Арцизу разом лаялись та ображали правоохоронців: тепер обидва відповідатимуть перед законом

0 коментарів 23571 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


42-річного містянина, який керував мопедом без номерного знака та мотошолома, було затримано під час патрулювання Арцизу нарядом сектору реагування патрульної поліції. В ході спілкування з водієм правоохоронці помітили, що він має явні ознаки алкогольного сп’яніння, однак від проходження освідування чоловік відмовився. Також під час перевірки документів керманича поліцейські встановили, що він зовсім не має водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Розуміючи, що втрапив у халепу, чоловік покликав на допомогу свого 50-річного товариша для підтримки. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну поліцію. 


Вже об’єднавши зусилля, друзі почали поводити себе зухвало, нецензурно лаятися, образливо висловлюватися на адресу правоохоронців, заважати виконувати свої службові обов’язки. На вимогу інспекторів СРПП припинити протиправні дії громадяни не реагували. Як наслідок, хуліганів доставили до територіального підрозділу поліції для складання адміністративних матеріалів, а транспортний засіб помістили на арештмайданчик.

У відділі поліції правоохоронці склали відносно чоловіків протоколи за статтею 173 (дрібне хуліганство) та статтею 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов’язків) КУпАП. А відносно керманича мопеда ще й за ч. 1 ст. 130, ч. 5 ст. 121, ч. 2 ст. 126, ч. 6 ст. 121  та ч. 1 ст. 126 Кодексу про адміністративні правопорушення. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою санкції цих статей, – накладення штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Незважаючи на ситуацію та факт свого місцеперебування у відділку, товариші з лайки продовжили порушувати громадський порядок й чинити злісну непокору законній вимозі правоохоронців припинити протиправні дії. Більш того, висловлюючи у бік правоохоронців погрози, старший за віком чоловік вдарив одного з офіцерів поліції.

За вказаним фактом слідчі одразу розпочали провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Фігуранта затримали в процесуальному порядку та під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури повідомили йому про підозру в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Правопорушнику загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Двоє товаришів з Арцизу разом лаялись та ображали правоохоронців: тепер обидва відповідатимуть перед законом

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x