Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Болградській громаді вживають заходів щодо попередження сказу

0 коментарів 35343 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 12 липня, у Болграді відбулась нарада районного керівництва з головами громад з питань організації та проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Болградського району. Керівники громад Болградського району повинні у короткий термін виконати низку вимог з протидії сказу. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на районну адміністрацію.

Під час наради присутні були додатково проінформовані що таке сказ, як він проявляється у тварин, чи є небезпечним для людей, як запобігти зараженню та убезпечити контакт домашніх тварин з дикими хижаками та про необхідність вакцинації домашніх тварин.

Крім того, т.в.о. начальника Болградського управління ГУ Держпродспоживслужби Петро Сьомік звернувся до голів громад з проханням визначити на їх територіях площі, де саме буде проводитись кампанія із зазначенням повного найменування користувачів мисливських угідь.

За результатами проведеної наради головам громад було доручено у встановлений термін визначити площі угідь, на яких буде проводитись імунізація проти сказу та повідомити Болградське управління ГУ Держпродспоживслужби.

Щодо мешканців Болградського району, то керівництво громад Болградського району повинно в черговий раз нагадати жителям бути обережними та пильними, а у разі зараження негайно звертатись до лікаря з подальшою госпіталізацією та введенням антирабічної вакцини.

Нагадаємо, що в Ізмаїлі та Кілії з 15.05.2023 року введені карантинні обмеження по сказу тварин у зв’язку зі спалахом захворювання. З метою запобігання виникнення та розповсюдження захворювання на сказ в зазначених населених пунктах було затверджено план заходів щодо ліквідації та профілактики сказу.

В Болградській громаді вживають заходів щодо попередження сказу
В Болградській громаді вживають заходів щодо попередження сказу
guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x