Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Плантація снодійного маку для побутових потреб: 56-річному мешканцю Татарбунарської громади загрожує тюрма

0 коментарів 28188 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці викрили 56-річного мешканця одного з сіл Татарбунарської громади на вирощуванні забороненого снодійного маку. З його домоволодіння було вилучено понад півтисячі наркомістких рослин, які він, начебто, вирощував для господарських потреб. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на регіональне управління ГУНП. 


Що житель одного з сіл Татарбунарської територіальної громади займається незаконною діяльністю, встановили співробітники кримінальної поліції відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції.

В ході санкціонованого обшуку, проведеного за місцем мешкання правопорушника, на присадибній ділянці правоохоронці виявили 531 рослину снотворного маку. Їх, зі слів чоловіка, він вирощував для побутових потреб.

«В рамках провадження, розпочатого за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України, рослини правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження. За його результатами буде вирішуватися питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Згідно з чинним законодавством, за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку у кількості від п’ятисот і більше рослин передбачене покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років», – прокоментував начальник відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу Віктор Дудка.

Правоохоронці наголошують, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» від 06.05.2000 № 770 (із змінами), обіг рослин виду мак снодійний допускається для промислових цілей. За незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості до ста рослин настає адміністративна відповідальність, передбачена статтею 106-2 КУпАП. Якщо ж кількість рослин снодійного маку перевищує сто – настає кримінальна відповідальність, передбачена статтею 310 ККУ.

Плантація снодійного маку для побутових потреб: 56-річному мешканцю Татарбунарської громади загрожує тюрма

Плантація снодійного маку для побутових потреб: 56-річному мешканцю Татарбунарської громади загрожує тюрма

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x