Резерв зв’язку: в Болградському районі встановлять 6 супутникових систем STARLINK на випадок повного блекауту

0 коментарів 19359 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеська область отримала 55 супутникових систем STARLINK як гуманітарну допомогу від Республіки Польщі, 6 з них передали Болградському району. Їх встановлять у пунктах незламності на випадок повного блекауту, бо бути завжди на зв’язку під час війни – це не розкіш, а життєва необхідність. Які громади Болградського району тепер мають резерв зв’язку, розповіло видання Махала.


Супутникові термінали голова Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура передав керівникам Болградської, Городненської, Василівської та Кубейської громад. Тиждень тому такі системи отримали Бородінська та Тарутинська громади.

Крім того, навіть у мирний час у громадах Василівка, Кубей, Городнє були проблеми зі зв’язком. Бо вишки деяких мобільних операторів не покривають всю територію, а під час вимкнення світла зникає не тільки Інтернет, а й мобільний зв’язок.

Головам громад продемонстрували як встановлювати та користуватися цими системами. Керівник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності ЦНАП Болградської РВА Домнікія Кучеровська надала всю необхідну документацію та пам’ятки з використання та експлуатації обладнання, яке вимагає особливого встановлення та використання.

Журналісти запитали в Василівського сільського голови Петра Бойчева, наскільки необхідне це обладнання його громаді.

«Так, необхідно. Під час відключень світла на нетривалий час крайньої потреби немає, бо декілька годин можна протриматися. Але на більш тривалий час – це буде необхідно. В сучасних умовах необхідно залишатися на зв’язку як мешканцям, так і керівництву громади. Цю систему ми встановимо у пункті незламності в школі. Він в нас працює, там є генератор та все необхідне. Тому ця система буде для нас гарантією зв’язку під час надзвичайних ситуацій. Зараз, у військовий час, нічого не можна прогнозувати, тому краще, щоб такі речі, як генератори, супутникові системи були в громаді», – розповів нашому виданню Петро Бойчев.

Starlink не страшні рАсєйські ракети

Starlink – це супутниковий інтернет від американської компанії SpaceX, яка належить Ілону Маску. Система розроблена в 2015 році.

Її особливість у тому, що для неї використовуються окремі супутники, які вивели на орбіту в лютому 2018 року.

За ствердженням компанії, SpaceX – платформа покриє майже всю планету Інтернетом. Орієнтовна вартість проєкту 20–30 мільярдів доларів США.

Не землі встановлюються станції-шлюзи. Вони не можуть бути занадто далеко від користувача, який намагається під’єднатися. Тобто Інтернет працює всього на відстані 20 метрів від системи, що в принципі підходить для пунктів незламності Болградського району.

Але ця система доволі дорога, тому навіть на пунктах незламності громадяни не зможуть використовувати її як точку доступу Wi-Fi. Тобто просто серфити в Інтернеті, дивитися відео чи зависати в соціальних мережах не вийде. Starlink буде запускатися лише для крайньої потреби зв’язку із рідними, чи екстреними службами та для слухового листування.

Встановлення цих систем в поєднанні з генераторами та винахідливістю української нації та не залишить жодного шансу рашистам, які намагаються знищити в Україні критичну інфраструктуру і зламати наш дух.

Резерв зв’язку: в Болградському районі встановлять 6 супутникових систем STARLINK на випадок повного блекауту

Резерв зв’язку: в Болградському районі встановлять 6 супутникових систем STARLINK на випадок повного блекауту

Резерв зв’язку: в Болградському районі встановлять 6 супутникових систем STARLINK на випадок повного блекауту

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x