Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Купуйте лише легальні: Міністр захисту довкілля розповів, скільки мають коштувати новорічні ялинки, та як їх відрізнити від бракон’єрських

0 коментарів 23301 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністр захисту довкілля Руслан Стрілець розповів, скільки коштують легальні новорічні ялинки, і чому слід купувати лише їх. 


“Ціна на ялинку залежить від способу заготівлі. Найдорожчі ялинки – на Львівщині, Волині та Закарпатті, Кіровоградщині та частині Запорізької області”, – заявив він в ефірі інформаційного телемарафону.

При цьому найдешевші ялинки – у Житомирській, Чернігівській, Хмельницькій та Полтавській областях.

“Відпускна ціна державних підприємств, без урахування доставки до ярмарок, стартує від 80 грн за метр. На західній Україні ціни стартують від 150 грн за метр. Найдешевша на сьогодні – це сосна, найдорожча – ялина”, – пояснив міністр.

Стрілець також нагадав, що відповідальність за продаж і купівлю нелегальної ялинки, тобто без бирки, становить понад 1100 гривень, тому дешевше купити легальне новорічне дерево.

Зазначимо, купувати новорічне дерево варто на офіційних ярмарках, адже в місцях стихійної торгівлі хвойні дерева реалізовуються без документів та можуть бути підробленими.

Попри все, на всіх новорічних деревах (ялинки, смереки та сосни) мають бути чипи та етикетки. В чипі чи індивідуальному номері штрихкоду є вся інформація про дерево. Перевірити, чи була легальною вирубка придбаної ялинки можна на спеціальному сайті.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x