Актуальність сорбентів — для чого насправді вони потрібні

0 коментарів 9720 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Незбалансоване харчування, регулярне приймання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, паління, раціон з неякісних продуктів здатні призвести до отруєння організму. Саме у такому випадку лікарі рекомендують приймати сорбенти. Перш ніж підібрати варіант на сайті МІС Аптека 9-1-1, рекомендується звернути увагу на поради щодо застосування. 


Які існують сорбенти? 

Залежно від походження виділяють:

  • натуральні — ті, які входять до складу деяких харчових продуктів;
  • хімічні — штучно синтезовані в лабораторних умовах. 

При слабких симптомах отруєння, наприклад, дисбактеріозі після приймання антибіотиків, рекомендується вживати натуральні сорбенти (пектин). Він міститься в кашах та фруктах. Тому подібне харчування призначають на період лікування. 

Але у випадках тяжкого перебігу хвороби такий підхід не допоможе. Необхідне приймання сорбентів хімічного походження для більшої ефективності лікування.

Тонкощі застосування 

Залежно від типу захворювання сорбенти здатні:

  • при легкому отруєнні увібрати продукти бактеріального розладу та вивести їх з організму;
  • усунути симптоми гастриту та печії;
  • полегшити стан організму при коліті, алергії, отруєнні. 

Найголовніше — не займатися самолікуванням та застосовувати препарати виключно після консультації з лікарем. Також важливо дотримуватися прописаної схеми лікування: не рекомендується скорочувати або продовжувати приймання препаратів на власний розсуд. Подібний підхід може привести до більшого ослаблення організму та до появи побічних ефектів різного ступеня тяжкості.

Щоб знизити ймовірність отруєння, не рекомендується вживати незнайому їжу, сиру воду, особливо після приїзду в іншу країну. Організм може бути просто не підготовлений до подібних потрясінь, тому сорбенти мінімізують ризик розвитку більш серйозних захворювань. Також слідкуйте за збалансованістю свого раціону, щоб у разі отруєння в організму було більше сил протистояти хворобі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x