Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Задимлення від палаючих дунайських плавнів сьогодні дійшло і до Ізмаїлу

0 коментарів 21924 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 13 жовтня, на території міста Ізмаїл спостерігається задимлення через те, що горить очерет на території Вилківської та Кілійської громад. Там на протязі вже двох тижнів горять Стенцівсько-Жебріянівські плавні на території Дунайського біосферного заповіднику. У зв’язку зі зміною напрямку вітру димова завіса дісталася і до столиці Придунав’я, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


В Ізмаїльській районній державній адміністрації попросили мешканців міста зберігати спокій і запевнили, що Державна служба з надзвичайних ситуацій України займається цим питанням.

Як повідомили в адміністрації Дунайського біосферного заповідника, пожежа 13 жовтня проходить в західній частині Стенцівсько-Жебріянівських плавнів.

“Відстань від неї до Ізмаїлу – біля 50 км. Тому зараз, при східних вітрах, цей дим доходить до Ізмаїла, адже на початку пожежі він задимляв навіть Одесу, відстань до якої – 140 км”, – пояснюють в ДБЗ.

Надвечір з заповідника також надійшла інформація про те, що пожежа дійшла до західного краю плавнів і вперлась вже в Міжколгоспний канал. Це дає надію на те, що вже сьогодні-завтра вогонь вщухне.

Як повідомлялось раніше, наслідки пожежі у вилківських плавнях відчуває на собі і місто Кілія.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x