Як потрапити на роботу в УДП: гендиректор підприємства дав відповіді на найбільш поширені питання

2 коментаря 31995 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністерство інфраструктури планує значно збільшити потужність українських дунайських портів. Цього літа щомісячно через Дунай експортується 1,4 млн. тонн агропродукції – в планах МІУ збільшити цей обсяг до понад 2 млн. тонн (25 млн. на рік). Це означає ще більшу концентрацію флота на нижній ділянці річки, що підвищить попит на флот і, відповідно, на кваліфіковані судноводійські кадри.


Про це заявив гендиректор Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко.

За словами керівника, Дунайське пароплавство вже сьогодні відчуває дефіцит певних професій.

“Справа у тому, що фахівців з досвідом роботи на Дунаї не так багато. Підсилити УДП можуть представники плавскладу з досвідом роботи на Дніпрі, які сьогодні залишились без роботи. Але членам екіпажів потрібно отримати додатковий досвід, адже на Дунаї особлива специфіка судноводіння. Сьогодні ми активно пропонуємо логістичним компаніям з Дніпра перенавчання їх персоналу для роботи на Дунаї. Судноводії можуть деякий час працювати на нижчій посаді, набути досвід роботи, а потім підтвердити свою кваліфікацію. Паралельно здійснюємо підготовку та підвищення кваліфікації власних кадрів, створюємо умови для професійного зростання”, – розповів Москаленко.

Для того, щоб судоводіям було простіше розібратись – як потрапити на роботу в УДП, компанія підготувала відповіді на найбільш поширені питання, з якими люди звертаються до відділу кадрів пароплавства.

1. Чи підходять наявні документи, дипломи для роботи на Дунаї?

  • Для роботи на Дунаї підходять тільки посвідчення судноводія торговельного судна, яке допущено до плавання на Дунаї категорії «А» та «С», визначені Дунайською Комісією. Також потрібний досвід роботи на Дунаї, підтверджений записами у “Службовій книжці члена екіпажу річкового судна”. Але наразі більш затребувані судноводії з посвідченням категорії «С».
  • Посвідчення судноводія для Дунаю категорії “А” дійсне на внутрішніх водних шляхах і на водних шляхах, що мають морський характер, не дає право на керування складами, що складаються з п’яти або більше суден і буксованих барж.
  • Посвідчення судноводія для Дунаю категорії “С” (посвідчення судноводія для водіння всіх суден) дає право на керування суднами і складами, включаючи склади з п’яти або більше суден і барж, що буксируються/штовхаються. Кандидат має підтвердити документально, що він три роки перебував у плаванні як судноводій категорії “А”. Додатково кандидат має не менше одного року бути учасником керування суднами, для управління якими потрібне посвідчення судноводія категорії “С”.

Незалежно від виду посвідчення судноводія, на додаток до нього потрібна наявність спеціальних знань переліку ділянок на Дунаї.

2. Як можна пройти стажування на дунайського судноводія? Як можна скоротити термін отримання документів?

  • Стаж можна придбати, лише працюючи на суднах, які плавають по Дунаю. Власник дійсного посвідчення про кваліфікацію для водіння судна внутрішніми водними шляхами, для отримання посвідчення судноводія для Дунаю повинен мати диплом навчального закладу з кваліфікації судноводія, стаж роботи на Дунаї, успішно скласти іспит державної кваліфікаційної комісії, довести знання діючих на Дунаї правил і приписів, а також знання окремих ділянок річки.
  • Докладніше про складання іспиту та отримання документів можна дізнатися у капітанії Ізмаїльського порту, засідання кваліфікаційної комісії з видачі дипломів відбуваються тричі на місяць.
  • Судноводій, який має посвідчення судноводія за внутрішніми водними шляхами, для категорії «А» повинен відпрацювати як третій помічник капітана 24 місяці, для категорії «С» – чотири роки. Але якщо у “Службовій книжці члена екіпажу річкового судна” є підтвердження, що він перебував у плаванні на Дунаї (наприклад, у рейсі з Дніпра до дунайського порту), то за наявності стажу два роки плавання на Дунаї, після складання іспитів у ДКК, він може отримати посвідчення категорії «А».

3. Яка оплата праці?

З липня в пароплавстві запроваджено диференційовану систему оплати праці для екіпажів, прийнятих до штату УДП, яка складається з постійного окладу у гривні, валюти замість добових на час закордонного рейсу та премій за високі показники роботи. Про рівень оплати та систему мотивації можна детальніше дізнатися у відділі кадрів пароплавства.

4. Які ще є переваги роботи у державній судноплавній компанії? 

  • офіційне працевлаштування в штат компанії,
  • стабільна і своєчасна виплата зарплати, яка включає в себе і валютну, і гривневу частину, нині УДП не має заборгованості з виплати зарплат плавскладу,
  • повний пакет соціальних гарантій відповідно до норм законодавства України,
  • автоматичне відрахування всіх обов’язкових страхових та податкових виплат, накопичення страхового стажу роботи,
  • можна навчатися у досвідчених колег та підвищувати свій професійний рівень.
guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Простой горожантн
Простой горожантн
1 год назад

Почему разговор идёт только о судоводителям? Абсолютно некомпетентный материал. Полное молчание о механиках, без которых садоводы -полный ноль
Если винт не вращается, то цена судоводителям – ломаный грош. Видимо отвечал на вопросы капитан – наставник или недавний помполит. Очень жаль, что совковый стиль в УДП живёт и здравствует. Дайте работу в руки компетентным специалистам, а не однодневкаи

Простой горожанин
Простой горожанин
1 год назад

Почему разговор идёт только о судоводителям? Абсолютно некомпетентный материал. Полное молчание о механиках, без которых садоводы -полный ноль
Если винт не вращается, то цена судоводителям – ломаный грош. Видимо отвечал на вопросы капитан – наставник или недавний помполит. Очень жаль, что совковый стиль в УДП живёт и здравствует. Дайте работу в руки компетентным специалистам, а не однодневкаи

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x