Ціни на нафту стрибнули вгору після атаки ХАМАС на Ізраїль

0 коментарів 59265 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ціни на нафту зросли на 5% після наймасштабнішої за останні десятиліття атаки палестинського угрупування ХАМАС на Ізраїль, що загрожує розпалити напруженість на Близькому Сході, який є джерелом приблизно третини світової нафти. Як повідомляє видання Bloomberg, сорт нафти West Texas Intermediate (WTI) торгується близько 86 доларів за барель, оскільки націнка за військовий ризик повернулася на ринки.


На думку видання, останні події в Ізраїлі не становлять безпосередньої загрози нафтовим потокам, але існує ризик того, що конфлікт може перерости у більш руйнівну проксі-війну, в яку втягнуться США та Іран. Будь-яка реакція Тегерану на тлі повідомлень про його причетність до нападів може поставити під загрозу прохід суден через Ормузьку протоку, життєво важливий канал постачання нафти, який Іран раніше погрожував закрити.

“Війна Ізраїлю та ХАМАС зменшує очікування, що Саудівська Аравія скоротить або скасує обмеження видобутку на 1 мільйон барелів на день”, – наводить видання слова аналітиків Citigroup Inc. Ед Морс.

На їхню думку, також зростає ризик того, що Ізраїль нападе на Іран, який є крупний гравцем на ринку світової нафти.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x