Депутат Одесского облсовета Юрий Маслов отчитался о своей деятельности в 2017 году

0 коментарів 144288 перегляду

Депутат Одесского облсовета Юрий Маслов отчитался о своей деятельности в 2017 годуЗвіт про діяльність у 2017 році МАСЛОВА ЮРІЯ КОСТЯНТИНОВИЧА

депутата Одеської обласної ради  VІI скликання, обраного за пропорційною виборчою системою в багатомандатному виборчому окрузі за виборчим списком місцевої організації політичної партії “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ” (територіальний виборчий округ – місто Вилкове, с. Шевченкове та с. Ліски Кілійського району); члена постійної комісії з питань будівництва, регіонального розвитку, культурної спадщини Одеської обласної ради; голови депутатської групи «Стратегія ЄС для Дунайського регіону».

Депутатські повноваження здійснював на основі вимог, які передбачені Конституцією України, Законами України «Про статус депутатів місцевих рад», «Про місцеве самоврядування в Україні», регламентом Одеської обласної ради, а також іншими законодавчими актами України. Протягом звітного періоду свою основну діяльність як депутат обласної ради спрямовував у декількох напрямках – участь у сесіях та засіданнях обласної ради; робота в рамках постійної комісії з питань будівництва, регіонального розвитку, культурної спадщини; прийом громадян; проведення зустрічей з виборцями; допомога громадам у вирішенні нагальних проблем; реалізація в Одеській області Стратегії ЄС для Дунайського регіону; громадська діяльність.

Участь у сесіях та засіданнях Одеської обласної ради

 Протягом 2017 року взяв участь у 8 пленарних засіданнях сесій Одеської обласної ради, на яких активно використовував наданий для публічних виступів час. Серед актуальних тем, які порушував – важливість затвердження Перспективного плану заходів щодо імплементації на території Одеської області Стратегії ЄС для Дунайського регіону, збереження у складі ПАТ «Одеський припортовий завод» цеху перезавантаження аміаку, необхідність внесення змін до обласної комплексної програми «Безпечна Одещина».

Підготовлено та подано на розгляд відповідних органів влади та посадових осіб запит, який було підтримано колегами-депутатами на сесії.

Своїм обов’язком вважав здійснення контролю за виконанням рішень обласної ради, прийнятих у поточному скликанні.

Робота в рамках постійної комісії з питань будівництва, регіонального розвитку, культурної спадщини

За звітній період комісією з питань будівництва, регіонального розвитку та культурної спадщини було проведено 11 засідань, на яких розглянуто понад 135 питань.

Особисто було детально опрацьовано низку проектів обласних і регіональних програм, зокрема, викладені конкретні зауваження та пропозиції до проекту рішення «Про оголошення інвестиційного конкурсу для залучення інвестора з метою будівництва приміщення для олімпійських видів боротьби в м.Одеса».

У зв’язку з трагедією в дитячому оздоровчо-спортивному комплексі «Вікторія», рекомендував дати доручення управлінню обласної ради з майнових відносин провести перевірку протипожежних заходів на об’єктах обласного підпорядкування.

За особистої ініціативи було направлено звернення до голови Одеської обласної державної адміністрації стосовно включення депутатів Одеської обласної ради VII скликання до складу регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Неодноразово звертав увагу на важливість збереження об’єктів культурної спадщини Одещини.

Прийом громадян. Проведення зустрічей з виборцями. Допомога громадам у вирішенні нагальних проблем

Протягом поточної каденції на постійній основі велась активна робота з прийому громадян, розгляду звернень та скарг. Щомісяця здійснювалися виїзні зустрічі у населених пунктах виборчого округу – містах Вилкове та Кілія, селах Ліски та Шевченкове. Наразі для цих потреб відкрито дві приймальні – у м.Вилкове (вул.Моряків-Десантників, 18) та у м.Одеса (пр.Шевченка, 4). Інформація про графік прийому громадян, час та місце зустрічей з виборцями заздалегідь  публікується у місцевих ЗМІ та тримається на особистому контролі.

Про депутатську діяльність звітую перед виборцями. Зокрема, перед виборцями м. Вилкове звітував на першій сесії новоутвореної Вилківської міської об’єднаної територіальної громади 8 листопада 2017 року та 6 лютого 2018 року у Вилківській міській раді та Вилківській загальноосвітній школі № 2. Крім того, 7 лютого 2018 року звітував перед виборцями с. Шевченкове та с. Ліски у м. Кілія.

У 2017 році до мене як представника інтересів громади звернулося 240 осіб, з них: 130 – на особистому прийомі, 45 – на виїзних зустрічах, 65 у письмовій формі. Усі викладені думки були узагальнені та систематизовані, а також опрацьовані згідно вимог чинного законодавства  у встановлені терміни.

За заявами громадян до компетентних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій області було направлено 92 депутатських звернення. Принагідно відзначу, що майже 80% проблем, що піднімалися у цих клопотаннях, вирішені позитивно; на окремі з них надано роз’яснення.

Переважна більшість питань стосувалася функціонування системи соціальних служб, транспортного сполучення між селами, виділення матеріальної допомоги на лікування та оздоровлення дітей з багатодітних сімей, ремонту доріг, працевлаштування, земельних та майнових відносин, порушень конституційних прав та свобод.

Надавав консультації в процесі формування Вилківської міської об’єднаної територіальної громади, вибори до якої відбулися 29 жовтня 2017 року.

Реалізація в Одеській області Стратегії ЄС для Дунайського регіону

В якості голови депутатської групи «Стратегія ЄС для Дунайського регіону» велику увагу приділяв активізації прикордонного та транскордонного співробітництва в рамках макрорегіональної програми ЄС. Протягом року велися офіційні переговори та ділові зустрічі з потенційними партнерами щодо спільних проектів у різних галузях.

Зокрема, став ініціатором проведення в приміщенні обласної державної адміністрації міжнародної конференції, присвяченої 2-ому Дню участі України в реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону, яка розглядається як максимально вигідний інструмент для позиціонування ролі України в конгломераті дунайських країн, пошуку стейкхолдерів, залучення інвестицій, обміну досвідом та стимулювання конкурентоспроможності окремих регіонів. Необхідність консолідації зусиль та створення дієвої системи координації – це ключова тема форуму, яку обговорили представники іноземних делегацій, центральних органів влади, обласних державних адміністрацій та обласних рад Одеської, Чернівецької, Івано-Франківської та Закарпатської областей, наукового та експертного співтовариства, неурядових організацій.

За особистою ініціативою неодноразово відбувались наради, у тому числі колегія Одеської обласної державної адміністрації стосовно забезпечення якісною питною водою населення області, особливо її півдня. За результатами обговорень розпочався процес актуалізації проектів щодо продовження будівництва групових водопроводів питного водопостачання.

Ініційовано наради з питань захисту від шкідливої дії вод населених пунктів, зокрема дане питання розглядалось на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністації. За результатами роботи розпочалась активна підготовка документації з ремонту гідротехнічних споруд.

За особистої активної позиції вперше за кілька років восени розпочалось наповнення Дунайською водою придунайських озер-водосховищ.

В листопаді 2017 року за особистого сприяння в м.Афіни (Греція) було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Одеською обласною радою та  Афінською компанією з водопостачання та каналізації (EYDAP) щодо надання ООР технічної допомоги для реалізації проекту «Мережі водопостачання, каналізації та очисних споруд 8 районів Одеської області та Джурджулешти Республіки Молдова». Наразі йде процес перевірки фактичного стану об’єктів та підготовки висновків, на яких ґрунтуватиметься техніко-економічна пропозиція.

Було досягнуто домовленостей щодо встановлення партнерських відносин між громадами міст Фуртванген (Німеччина) та Вилкове (Україна). Урочисте підписання відповідного протоколу про наміри відбулося 9 листопада 2017 року в м. Вилкове. Угоду укладено з метою ознайомлення з життям, історією та культурою міст, досягнення кращого взаєморозуміння, зміцнення співпраці та дружби між їх населенням, а також для обміну досвідом у розв’язанні аналогічних проблем, що постають перед міськими органами управління та організаціями.

15 грудня 2017 року під особистим головуванням відбувся семінар-нарада з обговорення Концепції реформування системи управління водними ресурсами України, яку презентував координатор H2Oфісу Юрій Гусєв. В ході семінару присутнім було представлено нове бачення охорони та відтворення вод, раціонального використання водних ресурсів, розвитку водного господарства і меліорації земель, а також концепцію пілотного проекту, який має бути реалізований в Одеській області.

Найбільш важливим досягненням цього року вважаю розробку та прийняття Перспективного плану заходів щодо імплементації на території Одеської області Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону – це безпрецедентний за своєю важливістю документ з розвитку української частини Придунав’я, складений з урахуванням комплексного підходу до проблем регіону. Аналогів такого рівня стратегічних програм на Одещині не було більше 10 років. Перспективний план заходів включає 11 пріоритетів, які стосуються різних сфер – транспорту, енергетики, відновлення та підтримки якості води, моніторингу екологічних ризиків, збереження біорізноманіття та ландшафтів, конкурентоспроможності підприємств, безпеки та інших. Загалом структура та ідеологія документу повністю відповідає європейському зразку.

Відстоював виділення коштів з обласного та державного бюджету на ремонт ділянки автомобільної дороги  М – 15 Спаське – Вилкове протяжністю 44,7 км. Окрім того, на сьогоднішній день відремонтовано 19 км дороги Струмок – Шевченкове – Кілія (загальна протяжність 32,5 км), на що виділено 60,6 млн. грн.

На постійній основі долучаюсь до розгляду актуальних питань на державному та регіональному рівні.

У жовтні 2017 року був присутній на засіданні моніторингового комітету в рамках Спільної Операційної Програми «Україна – Румунія 2014-2020» в м. Чернівці.

3 листопада 2017 року взяв участь в обговоренні екологічної складової Національної  транспортної  стратегії України на період до 2030 року у Міністерстві екології та природніх ресурсів України.

11 грудня 2017 року висловив власне бачення щодо нової програмної системи моніторингу та екологічної оцінки водних ресурсів України, презентованої у Держводагентстві. Вважаю, що нові технології дозволять підвищити ефективність управління водними ресурсами України, вдосконалити якість інформаційної підтримки та зроблять прозорим процес прийняття управлінських рішень. Дані моніторингу будуть доступні для всіх користувачів мережі Інтернет. Згідно законодавчого поля, прийнятого в рамках апроксимації норм ЄС, сучасна система передбачатиме поділ на райони річкових басейнів та суббасейнів, надасть можливості побудови аналітичних звітів у розрізі як гідрографічних одиниць, за адміністративним принципом, так і по руслу основних річок.

Під моїм керівництвом відбулася робоча нарада з приводу ситуації, що склалася навколо заборони промислового вилову риби на території природно-заповідного фонду Одеської області. За результатами зустрічі було досягнуто компромісного рішення: до моменту врегулювання на державному рівні питання видачі дозволів риболовецьким підприємствам, до них не будуть застосовуватися санкції екологічної інспекції.

Громадська діяльність

21 грудня 2017 року за особистої підтримки (як голови Піклувальної ради Одеського музею західного та східного мистецтва) відбулося відкриття оновленої зали античності та видання альбому «Одеський музей західного та східного мистецтва».

Нагороди

З нагоди Дня місцевого самоврядування отримав почесну грамоту голови Одеської обласної державної адміністрації за вагомий особистий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку області, високий професіоналізм, активну громадську діяльність.

За заслуги та досягнення в спорті був нагороджений міжнародною премією «Золотий Мангуст 2017».

Як почесний президент Федерації змішаних єдиноборств ММА в Одеській області отримав грамоту від командування та особового складу воїнів-десантників Житомирської 95-ої десантно-штурмової бригади.

Висвітлення діяльності у ЗМІ

Протягом 2017 року інформування про особисту діяльність здійснювалося через державні та регіональні ЗМІ, зокрема:

  • газета «Одеські вісті», випуск за 23.12.2017 (інтерв’ю під заголовком «Юрий Маслов: Украине нужен собственный вариант Дунайской Стратегии»);
  • газета «Порто Франко», випуск 36 (1380), 29.09.2017 (стаття під заголовком «Украина в стратегии Евросоюза»);
  • інтернет-ресурс «OD NEWS» (стаття під назвою «В Одессе достоялось рабочее совещание по обсуждению совместных проектов развити приграничних территорий»;
  • інтернет-ресурс «DELO.UА» «Почему Украина может потерять порты на Дунае»;
  • інтернет-ресурс «Контекст Причерноморья» (стаття під назвою «Вопросы реализации Украиной Стратегии ЕС для Дунайского региона обсуждают в Одессе»);
  • інтернет-ресурс «Контекст Причерноморья» (стаття під назвою «Облсовет утвердил план мероприятий по имплементации в области Стратегии ЕС для Дунайского региона»;
  • інтернет-ресурс «Рупор Одессы» (стаття під назвою «В Одессе обсудили Стратегию ЕС для Дунайского региона»;
  • інтернет-ресурс «Бессарабия INFORM» (стаття під назвою «Юрий Маслов: «План имплементации Дунайской Стратегии ЕС кардинально изменит украинское Придунавье»;
  • інтернет-ресурс «PROFC Ukraine» (стаття під назвою «IX Международная премия «Золотой Мангуст»;
  • телеканал «Думская ТВ» (випуски за 16.02.2017; 04.07.2017; 01.09.2017; 18.10.2017; 14.11.2017; 04.12.2017);
  • власний профіль у соціальній мережі Facebook (https://www.facebook.com/Yuriy-Maslov-1835324346496839/).

Депутат Одеської обласної ради  Ю.К. Маслов

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x