Отчет депутата Одесского областного совета VІІ созыва Юрия Маслова

0 коментарів 56970 переглядів

Звіт депутата Одеської обласної ради VІІ скликання

МАСЛОВА Ю.К.

про свою діяльність за період роботи

листопад 2015 року – грудень 2016 року

Відповідно до частини 1 та 6 статті 16 Закону України

«Про статус депутатів місцевих рад»

Обраний депутатом Одеської обласної ради  VІI скликання, за пропорційною виборчою системою в багатомандатному виборчому окрузі за виборчим списком місцевої організації політичної партії “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ” (територіальний виборчий округ – місто Вилкове, село Шевченкове та село Ліски Кіліського району).

Увійшов до постійної комісії з питань будівництва, регіонального розвитку, культурної спадщини Одеської обласної ради.

Діяльність у раді та в її органах

У відповідності з вимогами стаття 20 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» за звітний період прийняв участь у більшості  пленарних засіданнях  сесій обласної ради.

Згідно пункту 2 частина 1 статті 18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», приймав участь в роботі постійної комісії Одеської обласної ради з питань будівництва, регіонального розвитку, культурної спадщини. За звітний період проведено 17 засідань постійної комісії, на яких було розглянуто та детально опрацьовано  проекти обласних і регіональних програм, здійснювався контроль за виконанням рішень обласної ради, прийнятих у поточному скликанні.  Діяльність в рамках постійної комісії  проводилася виключно на підставі Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту Одеської обласної ради VІІ скликання, Положення про постійні комісії обласної ради VІІ скликання, а також інших актів законодавства України.

Також проводилася робота з документами, листами та іншими матеріалами вищих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Всі матеріали, які надходили до депутата обласної ради, уважно вивчалися та використовувались у роботі.

У відповідності з пунктом 3 частини 2 статті 19 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» вносив на розгляд ради свої пропозиції, зауваження до порядку денного засідань ради та її органів.

Активно захищав інтереси громад виборчого округу (місто Вилкове, села Шевченкове та Ліски Кілійського району) та інших громад області.

Про роботу депутата у виборчому окрузі

(виконання доручень виборців округу)

У відповідно із положеннями Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» на постійній основі велась робота із прийому громадян, розгляду звернень та скарг. Здійснювалися виїзні прийомні дні по населеним пунктам округу, в місті Вилкове, селі Ліски, селі Шевченкове, а також в районному центрі у місті Кілія. Відкрито прийомні для зустрічі з громадянами у місті Вилкове, Кілійського району по вул. Кірова, 18, та в місті Одеса пр. Шевченка,4.  Приймав участь в роботі сесій та пленарних засіданнях місцевих рад та засіданнях виконавчих комітетів.

За звітній період до мене, як до депутата обласної ради, звернулися на особистому прийомі 120 осіб  з питань захисту їх законних прав та інтересів, у тому числі 35 осіб звернулися на виїзних прийомах  громадах.

Отримано 54 листа від громадян, юридичних та фізичних осіб. Переважно піднімалися питання функціонування системи соціальних служб (наданні пільг захищеним категоріям громадян, перерахування пенсій, вирішення соціально—побутових проблем, тощо), земельні питання, майнові спори, та надання матеріальної допомоги. Направлено 83 депутатських звернень для вирішення зазначених питань до відповідних компетентних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій області.  Всі питання були вирішенні згідно вимог діючого законодавства та у встановлені терміни. Приємно, що звертаються громадяни не лише з мого виборчого округу, бо депутат обласної ради повинен буди готовий захистити інтереси виборців всього регіону.

За ініціативою громадян особливу увагу звертав на розвиток дозвілля молоді та сприяння зростанню здорової нації. На виконання цього звернення було збудовано два спеціально спортивних майданчика обладнаних брусами, турніками і відповідним покриттям для заняття StreetWorkout-м. Тепер тренування на свіжому повітрі доступні для всіх бажаючих села Шевченкове та міста Вилкове.

На відкриття майданчиків були запрошені для виступу спортсмени збірної Одеської області по StreetWorkout-у, і учасники конкурсу «Україна має талант-6» колектив ArtofStreets.

Також придбано прекрасні професійні килими (покриття) для занять по боротьбі. При відкритті майданчиків ми мали можливість побачити показові виступи спортсменів-борців, які були запрошені з Одеси та Ізмаїла. Професійні килими були придбані спеціально для міста Вилкове і села Шевченкове і встановлені в спортивних залах цих населених пунктів для заняття спортом всіх бажаючих.

Також важливим питанням для мешканців Придунайського регіону є забезпечення населених пунктів технічної та питною водою, так як від цього залежить рівень і якість життя в населених пунктах. Про що неодноразово обговорювалося на зустрічах з виборцями.

Приклавши максимум зусиль на обласному рівні мною було ініційовано та захищено  виділення фінансування на водопроводі у селі Шевченкове. Завдяки чому було завершено розпочате ще в 90-ті роки будівництво магістрального водопроводу.

Проведено серйозні роботи по закладу магістральної труби, закільцьовано все село на подачу води, а також водозабезпечено  парк, стадіон, прилеглі вулиці. Збільшено кількість абонентів майже 500 дворів. Відремонтовані, відновлені і зроблені нові колодязі із засувками, що дає можливість зменшити втрати при їх експлуатації.

На прохання мешканців міста Вилкове ініціював проведення  упорядкування вулиць м. Вилкове облаштована три громадські «євро туалети», які  підключені до нової каналізаційної системи, проведено роботи із облаштування тротуарів по центральних вулицях міста (всього 450 кв.м, протяжністю майже 3 кілометри).

Про свою депутатську діяльність та роботу в окрузі виступав з інформацією перед виборцями на загальних зустрічах з громадянами на протязі року, та сесії районної ради 11 листопада 2016 року.

Про прийняті радою та її органами рішення, про хід їх виконання

Сприяв виконанню щорічних планів Одеської обласної ради, Вилківської міської ради сільських рад Шевченкове та Лісків. Активно захищав реалізацію програми економічного і соціального розвитку області в частині фінансування заходів з капітального будівництва, інвестицій та розвитку виборчого округу. Був ініціатором та співрозмовником  інших місцевих програм, місцевого бюджету, інших рішень ради. Підтримував позицію влади щодо об’єднання громад, з врахуванням інтересів громад та розвитку територій.

У 2016 році вдалося захистити виділення Кілійському району більше 35 млн гривень на розвиток інфраструктури, медицини та освіти, культури і спорту.

Особливу увагу приділяв питанням розвитку соціальної інфраструктури та  будівництву доріг.

Мова йде про ремонт міжнародної траси М15 – Одеса-Рені. Ремонт дороги Струмок – Шевченкове – Кілія.

В рамкам великомасштабного Проекту ЕС Програми транскордонного співробітництва «Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2014» «Інвентаризація, оцінка та зменшення антропогенного впливу на  навколишнє середовище Нижньодунайського регіону Румунії, України та Республіки Молдова» закінчуються роботи по модернізації системи міської каналізації з застосуванням унікальної для України вакуумної технології.

Також в рамках проекту упорядковані вулиці м. Вилкове, облаштовані три громадські «євро туалети», які будуть підключені до нової каналізаційної системи, проведено роботи із облаштування тротуарів по центральних вулицях міста (всього 3,5 тис. кв. м., протяжністю майже 3 кілометрів).

Вдалося виділити кошти у сумі одного міліонну грн. на проведення ремонтних робіт у Будинку культури в місті Вилкове.

Про мою діяльність в раді постійно інформував виборців на особистому прийомі громадян, зустрічах з виборцями на засіданнях рад в виборчому окрузі, через засоби масової інформації (місцеві газети, інтернет видання, телеефірі, тощо). Постійно  інформую своїх виборців про найголовніші  питання в економіці області, державної політики в системі банківської діяльності, найважливіші позиції, переваги та ризики в соціально-політичній сфері.

Робота в рамках депутатської групи, громадська діяльність

На початку 2016 року ініціював  створення та очолив депутатську групу Одеської обласної ради «Стратегія ЄС для Дунайського регіону», до складу якої увійшли депутати обласної ради що мають намір активізувати роботу українських регіонів що увійшли до зони дії Стратегії ЄС. Проведено декілька  зустрічей в повітовій раді Сучава (Румунія), Черновецькій обласній раді на яких було обговорено спільні дії та об’єднання зусиль регіонів для розвитку та транскордонної співпраці. Проводяться консультації щодо написання спільних проектів, що направлені на вирішення гострих питань прикордонних  регіонів.

В рамках депутатської групи ведуться роботи по проекту створення транскордонного біосферного заповідника дельти Дунаю та внесення його до списку ЮНЕСКО. Даний проект дозволить привернути увагу і, головне, ресурси на проекти зі збереження екології найважливішої європейської річки, розвитку туристичної інфраструктури та захисту від браконьєрства.

З метою розвитку прикордонних регіонів, залучення донорських фондів та міжнародної технічної допомоги у 2015 році – мною ініційовано підписання Меморандуму про співпрацю між Одеською обласною радою та повітовою радою Тульча.

Регіони-сусіди повинні одночасно і паралельно розвиватися в напрямку єдиних європейських стандартів, створювати спільні економічні структури, розвивати прикордонну торгівлю, реалізовувати різні проекти в галузі туризму, екології, культури. Нам вдалося визначити і загальну стратегію, і конкретні напрямки для залучення європейських інструментів розвитку в прикордонну зону. Ця територія повинна стати «зоною процвітання» і добросусідства між державами-членами ЄС та їх сусідами. Тому з упевненістю можна сказати, що підписання меморандуму – реальна перспектива для розвитку Нижньодунайського регіону.

У жовтня 2016 ініціював проведення міжнародного Конгресу проектних ініціатив Україна-Румунія. Учасники конгресу обговорили досвід, отриманий ними в проектах в рамках міжнародно співпраці за програмою Європейського союзу «Україна-Румунія-Молдова» і в інших подібних програмах, а також намітили перспективи для подальшої співпраці. Зокрема, за підсумками конгресу було прийнято рішення погодити пріоритетні завдання з обох сторін, які можуть бути вирішені за допомогою проектів транскордонного та міжнародного співробітництва.

06 жовтня 2015 року  відкрив міжнародну конференцію “На шляху до спільного європейського майбутнього: Україна і Стратегія ЄС для Дунайського регіону”, яка відбулася в Одесі. Конференція була проведена в рамках проекту «Посилення ролі громадянського суспільства у сприянні Уряду в процесі реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону», і присвячена обговоренню стану реалізації Дунайської стратегії ЄС і участі України в цьому процесі.

В рамках заходу були представлені ключові результати зазначеного проекту, зокрема комплексне бачення участі України в реалізації Дунайської Стратегії ЄС.

У роботі конференції взяли участь представники української влади та європейської спільноти, а також українські та іноземні фахівці різних сфер розвитку Дунайського регіону.

Окремим блоком була представлена ​​Асоціація органів місцевого самоврядування «Стратегія ЄС для Дунайського регіону.

З 27 по 30 жовтня 2015 в місті Ульм, Німеччина, представляв Одеську область в засіданні третього Форуму громадянського суспільства Дунайської Стратегії, і четвертого Форуму Дунайської Стратегії.

На Форумі обговорювалися питання пов’язані з досвідом і формуванням стійких відносин регіонів що входять в зону дії Дунайської Стратегії, участь в різних програмах розвитку і залучення фондів.

24 березня 2016 року в Одесі прийняв участь в першому Міжнародному форумі «Гібридні рішення безпеки в Чорноморському регіоні». Форум відбувся за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, Чорноморського фонду регіональної співпраці і Гарвардського інституту.

25 березня 2016 року в Одеській обласній державній адміністрації взяв участь в робочій нараді щодо формування стратегії розвитку громадянського суспільства та комунікаційної стратегії в Одеській області.

 3 червня 2016 року в приміщенні Морського вокзалу Одеського порту в рамках XV Міжнародної транспортної тижні прийняв участь в конференції на тему: «Інвестиційний потенціал Одеського регіону: транспорт, інфраструктура, Агрологістика».

Прийняв участь конференція зацікавлених сторін Чорноморського регіону 14 червня 2016 року в Одесі. Конференція служить форумом для громадських і приватних зацікавлених осіб і організацій з усіх чорноморських країн з обговорення актуальних питань економіки регіону.

03-04 листопада 2016 року в Братиславі (Словацька Республіка) був у складі української делегації на в 5-му щорічному Форумі Стратегії ЄС для Дунайського регіону. Форум пройшов під назвою “Інноваційні потоки – Вода, знання та інновації в Дунайському регіоні» і поставив сильний акцент на проблемах і перспективах управління водними ресурсами, наукових досліджень, і інновацій. Ключове питання – як найкращим чином трансформувати політичну волю країн басейну річки Дунай в оперативну політику і прийняття конкретних заходів для сталого розвитку Дунайського регіону.

Провів низку зустрічей з представниками Словацьких Міністерств, дослідницьких організацій та інституцій, органів місцевого самоврядування. Дуже змістовною і приємною була зустріч з керівництвом міста Кладово (Словаччина), з яким ми вже домовилися про проведення в 2017 році Міжнародного фестивалю Придунайських земель, а також встановлення побратимських відносин з Придунайськими містами Одеської області.

На зустрічі з представниками державний служби надзвичайних ситуацій були обговорені конкретні кроки по реалізації совісного масштабного транскордонного проекту, в рамках інструментів ЄС. Передбачається реалізація спільного проекту з протипаводкових заходів по всій території української частини басейну річки Дунай і створення єдиної в регіоні системи оповіщення населення у разі повеней. Також кілька зустріч ми провели з колегами з Румунії (представниками міністерств і парламентаріями), корисними були дискусії і обмін досвідом з представниками делегації з Молдови.

Депутат обласної ради,

професор, заслужений економіст України,

доктор політичних наук                                                                                                                                           Ю.К. Маслов

Отчет депутата Одесского областного совета VІІ созыва Юрия Маслова

Отчет депутата Одесского областного совета VІІ созыва Юрия Маслова

Отчет депутата Одесского областного совета VІІ созыва Юрия Маслова

Отчет депутата Одесского областного совета VІІ созыва Юрия Маслова

Отчет депутата Одесского областного совета VІІ созыва Юрия Маслова

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x