Як організувати день народження дитини в дитячому саду

0 коментарів 65205 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


День народження – це, напевно, одне з небагатьох свят, яке люблять всі, незалежно від віку. Але з особливим нетерпінням його чекають малюки. А кожна мама хоче, щоб цей день був для малюка самим радісним, веселим і незабутнім. Про те, як організувати свято у дитячому садку, щоб подарувати на день народження, яке частування приготувати дітям, розповімо в нашій статті.


У свій день народження кожен іменинник хоче бачити поруч своїх самих близьких друзів. Але як вчинити, якщо ваш малюк відвідує дитячий сад? Адже дитсадківський вік – це час, коли друзями є всі одногрупники. Вивезти всіх на природу не дозволяє сезон, в який з’явився на світ ваш карапуз. Запросити в дитячий клуб проблематично з точки зору фінансів. Вмістити всіх їх у своїй малогабаритній квартирі просто неможливо.

Є прекрасний вихід – організувати святкування дня народження в дитячому садку. У цьому є кілька переваг:

  • запрошені будуть всі,
  • у групі місця більш ніж достатньо,
  • немає необхідності батьків інших дітей вирішувати проблеми з їх доставкою до місця проведення свята.

Спочатку треба визначитися, чи будете ви сценарій дня народження писати самі або запросіть в дитячий сад аніматорів.

Запрошуючи останніх, враховуйте вік дітей. Трирічні малюки можуть злякатися галасливих клоунів або ростових ляльок. Тому для цього віку більше підійде ляльковий спектакль або провідні, які зможуть організувати ігри з малюками.

Після цього треба поговорити з вихователем групи та завідуючої дитсадком, щоб отримати дозвіл на проведення свята в тому чи іншому вигляді. Якщо ви вирішите самі виступати в ролі «масовика-витівника», завчасно подбайте про наступні речі:

  • продумайте конкурси та ігри,
  • підготуйте необхідні реквізити і необхідні костюми.

Зверніться до вихователів, які зможуть вам допомогти. Оптимальним для проведення свята буде час після тихої години. Ви зможете прикрасити приміщення, підготувати все необхідне. Для прикраси підійдуть виготовлені своїми руками гірлянди, плакати, повітряні кулі. Не забудьте про те, що важливим для дітей моментом святкування в дитячому саду є подарунки на день народження.

Приготуйте презент завчасно і віддайте вихователю, який вручить його винуватцеві торжества в ході свята як сюрприз від всієї групи. Пограйте з дітьми на сайті http://www.games-girll.com. Щоб інші діти повніше відчули причетність до події, у пам’ять про нього можна і їм зробити невеликі подарунки. Це можуть бути:

  • кульки,
  • магнітики на холодильник,
  • наклейки,
  • невеликі іграшки.

Кульмінація будь-якого дня народження – це святкове частування. Якщо у вашому садку дозволяють принести торт – це, звичайно, кращий варіант. Тільки зупиняйте свій вибір на бісквітно-фруктовому варіанті без масляного крему. Можна проявити фантазію і створити торт з цукерок. Але вони повинні бути не шоколадні, а зефірно-мармеладні, карамельки.

Альтернативою торту можуть стати тістечка, кекси, різноманітні рулети кожній дитині в окремій упаковці. Хорошим варіантом частування можуть бути фрукти. Уникайте газованих напоїв з барвниками. Краще, якщо це буде сік або чай.

У дитячому садку практикують також проведення дня іменинника. Це свято може проводитися для всіх дітей, що народилися в якомусь одному місяці, одночасно. У цьому випадку заздалегідь зустріньтеся з батьками інших дітей-іменинників, обговоріть деталі.

І ще один момент. Маленький винуватець торжества хоче, щоб про цю важливу подію в його житті знали всі. Щоб доставити радість дітворі, в дитячому саду можна оформити куточок іменинника в роздягальні групи. Звичайно, це турбота більше вихователів. Але батьківський комітет може також внести свою лепту. Наприклад, це може бути барвистий стенд, в центрі якого міститься фото винуватця торжества.

Коментарі закриті.