Загальна інформація про лікування аденоми гіпофіза мозку

0 коментарів 37422 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Майже всі пухлини гіпофіза є аденомами (доброякісні пухлини). Лікування аденоми гіпофіза залежить від того, чи виробляє вона надлишок гормонів, і якщо виробляє, то який саме гормон. Лікування також залежить від того, чи є утворення мікроаденомою (менше, ніж 1 см в діаметрі) або макроаденомою (1 сантиметр упоперек або більше).


Лікування пухлин гіпофіза може містити в собі:

  • Лікування кібер-ножем без операції. Подробиці про нього тут: http://www.cliniccyberknife.ru/;
  • Хірургічну операцію за участю нейрохірурга;
  • Радіотерапію (променеву терапію);
  • Ліки, які блокують секрецію гормонів пухлини або блокують симптоми, викликані цими гормонами.

Іноді використовується поєднане лікування. Наприклад, операція може бути зроблена для видалення частини пухлини, в той час як лікувальні препарати можуть бути використані для полегшення симптомів, а іноді і для зменшення пухлини, яка залишилась.

Ваш лікар повинен обговорити варіанти лікування з вами. Важливо витратити час і подумати про ваш вибір, зважуючи переваги кожного метода стосовно можливих ризиків і побічних ефектів. Важливо також поставити лікарю питання, якщо є щось, у чому ви не впевнені.

Якщо дозволяє час, то буде хорошою ідеєю отримати другу думку. Оскільки пухлини гіпофіза зустрічаються рідко, небагато лікарів мають великий досвід роботи з ними. Ваш онколог не повинен заперечувати, якщо ви хочете отримати другу думку з приводу методів лікування.

Незалежно від того, яке лікування ви вибираєте, це повинно бути зроблено лікарями, які мають досвід лікування пухлин гіпофіза. Гіпофіз пухлини часто вимагає для лікування цілу команду лікарів. Вона може включати в себе:

  • Нейрохірург: лікар, який використовує операцію для лікування головного мозку і пухлин гіпофіза;
  • Ендокринолог: лікар, який лікує захворювання залоз, які виділяють гормони;
  • Невролог: лікар, який ставить діагноз, лікує мозок і захворювання нервової системи;
  • Радіаційний онколог: лікар, який використовує опромінення для лікування раку та інших пухлин;
  • Медичний онколог: лікар, який використовує хіміотерапію і інші препарати для лікування раку та інших пухлин.

Багато інших фахівців можуть бути частиною вашої команди лікування, в тому числі помічники лікаря, практикуючі медсестри, психологи, соціальні працівники, фахівці з реабілітації, а також інші фахівці в галузі охорони здоров’я.

Коментарі закриті.