Килия: депутаты обратились к правительству по поводу ремонта дорог

3 коментаря 94959 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сегодня, в ходе очередной сессии Килийского районного совета, депутаты приняли обращение к Президенту, Премьер министру, Секретарю СНБО, Службе автомобильных дорог Украины, к народным депутат и депутатам областного совета с просьбой способствовать в выделении финансирования на ремонт дорог Килийского района.


По словам одного из инициаторов обращения, председателя Килийского районного совета Павла Бойченко, данного обращения недостаточно и для того, чтобы получить финансирование, власть, фермеры, предприниматели и все жители района должны объединиться, заявить о себе так, чтобы их услышали и в Одессе и в Киеве.

Звернення депутатів Кілійської районної  ради Одеської області

щодо проведення ремонту дороги  Кілія – Струмок (через Шевченкове)

у Кілійському районі Одеської області

 

         Кілійський район розташований у південно-західній частині Одеської області, на лівому березі гирлової частини річки Дунай. З півдня район омивається річкою Дунай, зі сходу – Чорним морем, із заходу – частково озером Китай. По Кілійському гирлу річки Дунай проходить кордон з Румунією.

         До Кілійського району відноситься ряд островів у дельті річки Дунай, в тому числі острів Зміїний. Територія району складає 1359 кв.км.

         Вигідне економічно-географічне положення району та його природний потенціал (вихід району до великої водної магістралі – Дунаю, наявність поверхневих джерел водопостачання, теплий клімат, родючі ґрунти, рекреаційні ресурси) створюють можливість розвитку багатогалузевого господарства: сільськогосподарського виробництва, промисловості, транспортної системи, будівництва, туризму.

         До складу району входять 15 адміністративно-територіальних одиниць, у тому числі 2 міські та 13 сільських рад, які складаються з 17 населених пунктів.

Незважаючи на унікальне місце розташування і величезний туристичний потенціал, Кілійський район знаходиться в стані економічного застою з вектором на погіршення стану всіх галузей господарювання.

         Однією з важливих причин такої ситуації є відсутність в районі доріг із задовільним дорожнім покриттям.

         Особливо непокоїть наших громадян стан дороги Т-16-30 Струмок – Шевченкове – Кілія,  км  0+000 – км 32+522, протяжністю 32,5 км.

         Ця та й інші дороги в районі знаходяться у катастрофічному стані. По них не те, що їздити, ходити страшно. А заручниками ситуації є жителі міст та сіл, які не можуть дістатися до обласного чи районного центрів, а також водії, які нищать свої транспортні засоби. Через невідповідний стан доріг  ускладнюється  транспортування тяжкохворих   пацієнтів, точніше, унеможливлює надання необхідної медичної допомоги. Реанімобіль, викликаний  з м. Одеси для транспортування тяжкохворих   пацієнтів, змушений чекати хворого у с. Спаському, так як проїзд  по дорогі Струмок – Шевченкове – Кілія  приводить до того, що з ладу виходить медичне обладнання встановлене в реанімобілі, тож тяжкохворого доставляють до с. Спаське на  автомобілі швидкої допомоги, який не відповідає вимогам транспортування тяжкохворих і все це в умовах втілення медичної реформи. Автобуси не курсують за графіком, часто ламаються, по окремим маршрутам перевізники взагалі відмовляються їздити, під загрозою в цілому транспортне сполучення сіл та міст Кілійского району.    Саме тому, що дорожнє покриття у вкрай незадовільному стані, водії змушені обминати вибоїни, ями, виїжджаючи на зустрічну смугу, узбіччя, пішохідні доріжки, чим створюють аварійні ситуації. Аварійний стан доріг негативно впливає на конкурентну спроможність сільгосппродукції, що призводить до збиткової роботи сільгосптоваровиробників. В загальному, доріг, які б відповідали правилам експлуатації автомобільних шляхів, у районі майже немає.   Як бачимо, погані дороги – це причина, яка тягне за собою цілий ряд проблем.

         Актуальність вирішення питання ремонту доріг в нашому краї також полягає в пріоритетності розвитку туристичної галузі.  Розмаїття флори й фауни дельти Дунаю, унікальність міста Вилкове, багата і цікава історія одного з найстаріших міст України Кілії, пологе широке піщане узбережжя Чорного моря в рекреаційній зоні села Приморське та острів Зміїний створюють передумови для розвитку в районі різних видів туризму, зокрема лікувально-оздоровчого, зеленого (сільського), історичного, екологічного та круїзного. Завдяки унікальності розташування острова Зміїний, цікавому підводному ландшафту, рослинному і тваринному світові Чорного моря активно розвивається дайвінг. Щороку кількість туристів, які відвідали Вилкове та дельту Дунаю досягає понад 25 тисяч осіб, а могли бути 100 тисяч, якби не аварійний стан доріг. Із них понад 6 тисяч іноземці  і тому є вкрай важливим, яке враження справляє на наших гостей Кілійський район. Саме катастрофічний стан автодоріг заважає реалізації туристичного потенціалу району.

На території району мешкають представники 54 національностей і народностей, при цьому особи некорінної національності складають понад 55 % населення району. Жителі Кілійщини по своїй суті дуже терплячі, але останнім часом з огляду на стан інфраструктури району, зокрема доріг напруження у суспільстві зростає. Вочевидь, якщо терміново не вжити заходів щодо ремонту хоча б основних автомобільних шляхів – терпець може урватися і загроза того що люди вийдуть на вулицю стане реальністю. Окрім цього, така соціальна напруга на руку сепаратистсько налаштованим громадянам, які використовують ці обставини на свою користь. Депутати районної ради вкрай занепокоєні цим і не можуть  допустити такого розвитку подій, тому просять з Вашого боку вжиття усіх необхідних заходів щодо ремонту доріг в районі.

  27.11.2015 року було проведено комісійний огляд автомобільної дороги державного значення загального користування Т-16-30 Струмок – Шевченково – Кілія,  км  0+000 – км 32+522, протяжністю 32,5 км та складено акт огляду згідно з яким,  вартість відновлення 1 км дорожнього покриття  становитиме 2500 тис.грн.

         У зв’язку з вищевикладеним, депутати Кілійської районної ради Одеської області просять Вас, в рамках своїх повноважень, вжити заходів щодо виділення коштів на ремонт дороги Т-16-30 Струмок – Шевченкове – Кілія,  км  0+000 – км 32+522, протяжністю 32,5 км.

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Кока
Кока
8 лет назад

Килия-Кислицы это жесть.

OLEG
OLEG
8 лет назад

все жители района должны объединиться заявить о себе так, чтобы их услышали и в Одессе и в Киеве.

Это как же??? Маидан!?? Или ОНР организовать???

Cергей
Cергей
8 лет назад

Чем плохая дорога? Это же портал в ес!

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x