Зміни у законодавстві що до військових пенсіонерів на державному утриманні

1 коментар 41931 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


11111111З 1 липня 2013 року для військових пенсіонерів змінюється порядок виплати пенсій у разі перебування на повному державному утриманні у відповідних установах (будинках-інтернатах, пансіонатах для осіб похилого віку та інвалідів тощо).
Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії» передбачені, зокрема, зміни до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», суть яких полягає в тому, що відтепер під час перебування пенсіонера з
числа військовослужбовців на повному державному утриманні у відповідній установі (закладі) йому виплачується 25 відсотків призначеної пенсії. У випадках, якщо розмір його пенсії перевищує
вартість утримання, виплачується різниця між пенсією і вартістю утримання, але не менш як 25
відсотків призначеної пенсії. Якщо у такого пенсіонера є непрацездатні члени сім’ї, які перебувають на його утриманні, 25 відсотків пенсії виплачується самому пенсіонерові, а інша частина пенсії, але не більш як 50 відсотків призначеного розмірупенсії — зазначеним членам сім’ї.


Частина пенсії, що залишилася після виплати суми пенсії пенсіонеру та членам його сім’ї, перераховується до установи (закладу), де пенсіонер перебуває на повному державному утриманні, за його особистою заявою. Зазначені кошти зараховуються на банківські рахунки цих установ (закладів) і спрямовуються
виключно на поліпшення умов проживання в них пенсіонерів. Досі не передбачалось перераховувати залишок пенсії установі, в якій перебуває пенсіонер. Отже, відтепер додаткові кошти будуть витрачатись на утримання пенсіонерів.
Крім того, раніше виплата пенсії таким особам здійснювалась у розмірі 25 відсотків незалежно від  вартості утримання. За новим законодавством у разі, коли розмір пенсії досить високий, тобто значно перевищує вартість утримання у відповідній установі, пенсіонер одержуватиме не 25 відсотків своєї пенсії, а всю різницю між розміром пенсії та вартістю утримання.
Згадане вище можна віднести до безсумнівних позитивів. Наслідком таких змін повинно стати покращення умов утримання та й в цілому матеріального становища військових пенсіонерів, які через похилий вік, стан здоров’я чи інші обставини перебувають на повному утриманні держави.


I. ПЕНТIЙСЬКА,
заст. нач. відділу з призначення пенсій
управління Пенсійного фонду
в м. Ізмаїлі.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Сашко
Сашко
10 лет назад

Дудки, ВАМ, а не пенсия. Я ее горбом зарабатывал

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x