Иностранные наблюдатели против изменений в формировании ОВК.

1 коментар 31185 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Иностранные наблюдатели против изменений в формировании ОВК.ENEMO ВИСЛОВЛЮЄ ГЛИБОКЕ ЗАНЕПОКОЄННЯ ЩОДО РАПТОВИХ ЗМІН У ПРАВИЛАХ ПРО ФОРМУВАННЯ ДІЛЬНИЧНИХ ВИБОРЧИХ КОМІСІЙ ШЛЯХОМ ПРОВЕДЕННЯ ЄДИНОГО ЖЕРЕБКУВАННЯ.


13 вересня 2012, всього за п’ять днів до процесу створення дільничних виборчих комісій (ДВК), Центральна виборча комісія (ЦВК) змінила процедуру формування дільничних виборчих комісій. Відповідно до нових правил окружні виборчі комісії повинні провести тільки одне жеребкування для всіх дільничних виборчих комісій у відповідних округах. Попередня постанова Центральної виборчої комісії № 88 17 травня 2012 зобов’язала ОВК провести окреме жеребкування для кожної ДВК.

ОВК були зобовязані сформувати ДВК шляхом жеребкування до 21 вересня 2012 р. Крайній термін для подання заяв – 18 вересня 2012 року і ОВК мають три дні для того, щоб сформувати всі ДВК (відповідно до статті 28.5 Закону про вибори народних депутатів України). Кожна ДВК повинна включати в себе одного представника від кожної політичної партії, чиї фракція зареєстрована в Апараті Верховної Ради України поточного скликання та зробила необхідні подання. Кожна ДВК повинна також включати не більше одного представника від кожного виборчого суб’єкта і кожного кандидата в депутати у відповідному одномандатному окрузі на основі результатів жеребкування, яке буде проводити окружна виборча комісія відповідно до порядку, встановленого Центральною виборчою комісією.

ENEMO стурбована змінами у процесі формування ДВК, оскільки цей новий підхід єдиного жеребкування не зможе гарантувати справедливого збалансованого представництва політичних партій у ДВК. ЦВК вже визначили всі 225 ОВК за допомогою єдиної лотереї, що призвело до дизбалансованого представництва в окружних виборчих комісіях і надзвичайно великої кількості поточних замін в складі ОВК. Більш того, ENEMO серйозно непокоїть непрозорість того, як Центральна виборча комісія вирішила це питання без належного обговорення, оскільки політичні партії і спостерігачі не отримали текст постанови, яка була в обговоренні.

ENEMO закликає Центральну виборчу комісію переглянути своє останнє рішення і забезпечити справедливий і збалансований склад дільничних виборчих комісій в округах шляхом проведення окремого жеребкування партій для кожної дільничної комісії. Представники місії рекомендують Центральній виборчій комісії забезпечити прозорий процес прийняття рішень, надаючи проекти рішень та пропозицій перед зустрічами в ЦВК і принаймні оголошувати попередній порядок денний.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Odesakvu
Odesakvu
11 лет назад

Ошибка в названии: не ОВК, а – ДВК, а если по русски, то вообще – УИК.

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x