Порядок надання платних послуг відділами державної реєстрації актів цивільного стану

0 коментарів 39555 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Відділи державної реєстрації актів цивільного стану під час виконання повноважень щодо реєстрації народження, смерті, шлюбів, розірвання шлюбу, зміни імені, внесення змін до актових записів цивільного стану надають платні послуги.


Порядок надання платних послуг відділами державної реєстрації актів цивільного стануНадання платних послуг відділом державної реєстрації актів цивільного стану Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області здійснюється відповідно до:

-Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану»
-Постанови Кабінету Міністрів України від 22.12.2010 року №1168 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватись відділами державної реєстрації актів цивільного стану»
-наказу Головного управління юстиції в Одеській області №700-о/д від 08.07.2011 року «Розмір плати за надання платних послуг відділами державної реєстрації актів цивільного стану Одеської області».

Відповідно до переліку платних послуг, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України, відділом надаються наступні послуги:

-пошук актового запису цивільного стану без повідомлення заявником даних про рік державної реєстрації
-пошук запису в метричних книгах, складених іншою ніж українська мовою до утворення органів державної реєстрації актів цивільного стану, за відсутності даних про рік складення запису
-видача запрошення із зазначенням дати державної реєстрації шлюбу
-надання правової допомоги, що включає складення заяв, анкет, прохань для вирішення питання щодо повторної видачі документів про державну реєстрацію актів цивільного стану не за місцем звернення заявника або до компетентних органів іноземних держав
-організація та проведення індивідуальних обрядів державної реєстрації шлюбу та народження (зокрема, обрядів ювілеїв весілля, обрядів заручин) з використанням різноманітних елементів урочистості у відділі державної реєстрації актів цивільного стану, за його межами або проведення обряду в вихідні та святкові дні
-складання за проханням фізичних осіб заяв про державну реєстрацію актів цивільного стану, про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, про внесення змін до актового запису
-надання консультацій з питань застосування сімейного та цивільного законодавства та витребування документів про державну реєстрацію актів цивільного стану.

Особливо необхідно звернути увагу на такий вид послуги, як організація та проведення індивідуальних обрядів державної реєстрації шлюбу. Такі обряди проводяться працівниками відділу як в приміщенні відділу, так і за його межами.

Крім того, платними послугами передбачається проведення обряду в вихідні та святкові дні.

З 01.01.2012 року реєстрація актів цивільного стану та надання платних послуг стосовно громадян Ізмаїла та Ізмаїльського району здійснюється відділом державної реєстрації актів цивільного стану Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області за адресою: м. Ізмаїл, пр. Суворова, 26. 

В. ІВАНОВА, заступник начальника служби – начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x